Αποχαιρετισμός στον Νταβίντ Σασόλι από τον πολιτικό κόσμο στην Ελλάδα

Με ανάρτηση στο twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρεται στον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

«Με βαθιά θλίψη άκουσα τα νέα για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, ενός αφοσιωμένου Ευρωπαίου, που έχει προσφέρει πολλά τόσο στη χώρα του όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα μας λείψει πολύ», σημειώνει η κ. Σακελλαροπούλου.

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκφράζει  με ανάρτηση του και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας τονίζοντας ότι αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter:

Ο ξαφνικός θάνατος του  πρόεδρου του ευρωκοινοβουλίου  David Sassoli είναι μια τρομερή απώλεια για Ευρώπη και Ιταλία. Ένας φίλος της Ελλάδας, με προοδευτικό όραμα για την κοινωνική Ευρώπη, που αγωνίστηκε για ένα δυνατό Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θερμά συλλυπητήρια.

https://twitter.com/tsipras_eu/status/1480823849637888005?s=20

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης γράφει ότι η Ευρώπη Η Ευρώπη χάνει έναν γενναίο υπέρμαχο των αξιών της, που τίμησε με την παρουσία του τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης γράφει: Σοκ!Ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, μια σπουδαία προσωπικότητα και αγαπητός φίλος, «έφυγε» στα 65 του χρόνια! Ήταν ένας Πρόεδρος ενωτικός και ανθρώπινος, προοδευτικός ευρωπαϊστής και καλός φίλος της Ελλάδας. Τον αποχαιρετώ με άφατη οδύνη!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο twitter αναφέρει: «Σήμερα χάσαμε έναν παθιασμένο Ευρωπαίο ηγέτη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αγαπητέ φίλε Νταβίντ, αναπαύσου εν ειρήνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος