Από τον ξενώνα στην αγκαλιά μιας οικογένειας (video)

Οι υιοθεσίες και οι αναδοχές δίνουν ελπίδα. Παιδιά που φιλοξενούνται στο Αναρρωτήριο Πεντέλης καταλήγουν πιο γρήγορα στην αγκαλιά μιας οικογένειας, μετά την απλοποίηση στις διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας.

«Έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη από αυτή την αγάπη και την φροντίδα που είναι το μοναδικό που ζητούν» τόνισε η Έλλη Δαμασκοπούλου, νοσηλεύτρια – υπεύθυνη του Αναρρωτηρίου Πεντέλης, μιλώντας στην εκπομπή «Με νέα ματιά» στην ΕΡΤ1.

«Μιλάμε για δομές οι οποίες φιλοξενούν παιδιά τα οποία έχουν παραμεληθεί ή κακοποιηθεί. Μιλάμε για παιδιά που έχουν αντιμετωπίσει ένα τραύμα που πολλές φορές είναι βαθύ. Πρώτιστο μέλημα όλων των υπηρεσιών είναι η αποκατάσταση του τραύματος» δήλωσε ο Ανδρέας Κασκανιώτης, κοινωνικός λειτουργός Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας.

«Είναι εξίσου ευαίσθητα με τα άλλα παιδιά, απλώς έχουν μάθει να δέχονται και να αντιδρούν λίγο πιο σκληρά στις καταστάσεις» είπε η Έλλη Δαμασκοπούλου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας που είναι η υιοθεσία ενός παιδιού», είπε ένα ζευγάρι που υιοθετεί ένα βρέφος και περιέγραψε την συγκινητική εμπειρία του.

Το Αναρρωτήριο Πεντέλης φιλοξενεί βρέφη και νήπια μέχρι 6 ετών που έχουν ανάγκη ασφαλούς περιβάλλοντος, κοινωνικής φροντίδας, προστασίας και αποκατάστασης. Αποτελεί Υπηρεσία του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα», Παράρτημα του Ν.Π.Δ.Δ. Κέντρου Κοινωνικής Περιφέρειας Αττικής και είναι Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Είναι δημόσια υπηρεσία που παρέχει υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας σε παιδιά και τις οικογένειές τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος