Από τα τουρκικά παράλια το σκάφος που βυθίστηκε στη Λέρο – Πέντε νεκροί

Ναυάγιο - Λέρος: Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, ενώ τρία παιδάκια που μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο υπέκυψαν τελικά

Ναυάγιο με τουλάχιστον 41 μετανάστες σημειώθηκε σε βραχώδη ακτή της Λέρου. Το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε έπεσε πάνω στα βράχια και οι επιβάτες του βρέθηκαν στη θάλασσα.

Μια γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, ενώ τέσσερα παιδάκια που μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο υπέκυψαν τελικά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

«Επέβαιναν 43-44 μετανάστες μέσα σε μια φουσκωτή βάρκα η οποία υπέστη ζημιά στα βράχια με αποτέλεσμα να βρεθούν οι άνθρωποι στο νερό. Αρκετοί βγήκαν στα βράχια» είπε ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.

«Εγκληματικά κυκλώματα διακινητών που εκκινούν από την Τουρκία, με την ανοχή των Τουρκικών Αρχών, εγκατέλειψαν αβοήθητους ανοικτά της Λέρου.  44’’ Δυστυχώς, για άλλη μια φορά έχουμε αθώα θύματα, που έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της εγκληματικής στάσης των διακινητών» δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «εγκληματικές ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων» και ζητά, μεταξύ άλλων, την άμεση περίθαλψη και προστασία των διασωθέντων και την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στη διαδικασία ασύλου.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης, Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος