Από σήμερα χορεύουμε ξανά – Ανοίγουν οι σχολές χορού (video)

Σήμερα, Τρίτη 15/6 ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα των σχολών χορού, αλλά η χρονική στιγμή δεν ευνοεί καθώς είναι το τέλος της σχολικής περιόδου και οι περισσότερες σχολές θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο.

Για τα υγειονομικά πρωτοκόλλα που έχουν οριστεί για τις σχολές, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο για την ασφάλεια των παιδιών μίλησε στην ΕΡΤ η Κατερίνα Ροδίου, καθηγήτρια χορού- χορογράφος και ιδιοκτήτρια σχολής μπαλέτου.

«Χαιρόμαστε γιατί ήρθε η σειρά μας να ανοίξουμε, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν έχουμε λόγο να ανοίξουμε, οπότε –οι περισσότεροι- πάμε κατευθείαν για Σεπτέμβρη. Είναι πολύ οδυνηρό να βλέπουμε την αίθουσα άδεια».

Η κ. Ροδίου ανέφερε ότι  περιμένουν την οικονομική στήριξη της Πολιτείας. «Ουσιαστικά είναι δύο σχολικές χρονιές χαμένες. Ευελπιστούμε να μας στηρίξει το Κράτος για το καλοκαίρι, ώστε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε δυναμικά όλοι και να επαναλειτουργήσουμε κανονικά τις σχολές μας».

Μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια σχολής χορού ανέφερε στην εκπομπή “Συνδέσεις”:

  • Οι ανώτατες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο. Το μπαλέτο είναι τεχνική. Οι ανώτερες σχολές θα κάνουν μαθήματα όλο το καλοκαίρι. Οι ερασιτεχνικές θα λειτουργήσουν από Σεπτέμβριο.
  • Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στις κινησιολογικές δραστηριότητές τους. Γέμισαν τα παιδιά μας με άγχος, άρνηση, οκνηρία, βάρος από τη βαρεμάρα μέσα στα σπίτια τους.
  • Πρέπει να τα βοηθήσουμε – να τα επαναφέρουμε. Να πυροδοτήσουμε ξανά την ενεργητικότητά τους.
  • Η κίνηση εκτονώνει την ενέργεια των παιδιών που είναι απαραίτητη για την υγεία τους.
  • Τα διαδικτυακά μαθήματα χορού δεν αποδίδουν το ίδιο εκπαιδευτικά.

 

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ