Μ. Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για 40-44 ετών και Μ. Σάββατο για τους 45-49 (video)

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμoύ για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19. Από τη Μεγάλη Τρίτη θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Tην 1η Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμό, με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια, της ηλικιακής ομάδας 45-49 ετών.

Μέχρι στιγμής, έχουν κλείσει ραντεβού να εμβολιαστούν 293.000 πολίτες στην ηλικιακή ομάδα 55-59 ετών και 270.000 άτομα ηλικίας 50-54 ετών.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν τη δεύτερη δόση νωρίτερα, από την 8η έως και την 11η εβδομάδα αντί για την 12η εβδομάδα μετά την πρώτη δόση.

Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, συνολικά έχουν διενεργηθεί 2.870.000 εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Έχουν εμβολιαστεί με τη μία δόση 2.025.000 πολίτες, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 19,3% του πληθυσμού, ενώ 645.000 πολίτες (ποσοστό 8%), έχουν λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid-19.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ενταχθεί στους εμβολιασμούς από τις 5 Μαΐου.

Οι εμβολιασμοί τον Μάιο θα επιταχυνθούν, τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας την δυναμικότητα του συστήματος, το οποίο επεκτείνεται.

Τον Μάιο ξεκινά η τρίτη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία”. Αναπτύσσονται 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος