Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεσή του – Πού θα κινηθούν οι τιμές

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, παρά την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το ρωσο ουκρανικό μέτωπο.

Στη χώρα μας η τιμή της αμόλυβδης είναι κάτω από 2 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας σημαντική πτώση από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή του μαύρου χρυσού έχει πέσει στα 72 δολάρια το βαρέλι, μειωμένο κατά 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 21% σε σχέση με πέρυσι, στοιχεία που αποτυπώνονται αρχικά στις τιμές του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης.

Το πετρέλαιο κίνησης έχει πέσει στο 1,5 ευρώ περίπου ανά λίτρο, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε σκαρφαλώσει στο 1,8. Τη βενζίνη σήμερα τη βρίσκουμε με μια μέση τιμή στο 1,75, όταν πέρυσι ήταν στο 1,9 ευρώ το λίτρο. Πρόκειται για μειώσεις 15,5% και 8% αντίστοιχα.

Οι απώλειες για τον μαύρο χρυσό αναμένεται να αποτυπωθούν και στο πετρέλαιο θέρμανσης που ξεκινά η διάθεσή του από τις 15 Οκτωβρίου, με βάση τις τιμές χονδρικής, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα φαίνεται πως η τιμή ανά λίτρο θα περιοριστεί στο 1 ευρώ και 15 λεπτά. Άλλες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα 19 με ένα 20.

Πρόκειται για μία μείωση πάντως πάνω από 18% σε σχέση με πέρυσι, όταν το λίτρο είχε ξεπεράσει το 1 ευρώ και τα 40 λεπτά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος