Από 10/5 η προμήθεια των self tests για τους εργαζόμενους σε 8 κλάδους του ιδιωτικού τομέα

Από τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα μπορούν να προμηθευτούν τα δωρεάν self tests οι εργαζόμενοι σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στους 8 κλάδους που εμπίπτουν στην σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 1588 Β’/18.4.2021) (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών), σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Εργασίας.

Στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, από 10 έως 16 Μαΐου, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους εργαζόμενους, που εμπίπτουν στo πεδίο εφαρμογής της σχετικής ΚΥΑ, έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Επιπλέον την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος