Απεργούν σήμερα οι πωλητές λαϊκών αγορών (video)

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, έχουν εξαγγείλει για σήμερα (07/04), οι πωλητές Λαϊκών Αγορών, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου για τις λαϊκές.

Ο πρόεδρος των λαϊκών  αγορών Π. Μόσχος μιλώντας στην ΕΡΤ  είπε ότι θα οδηγηθούν οι λαϊκές αγορές σε ολιγοπώλια. Επίσης σημειώνει ότι οι έλεγχοι επικεντρώνονται στους παραγωγούς και όχι στου εμπόρους των  λαϊκών αγορών.

Σε ανακοίνωση των Ομοσπονδιών τους επισημαίνουν ότι το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε εταιρείες να μπουν στις λαϊκές αγορές. Προκηρύσσουν τις άδειες των παραγωγών.
Δεν θα αναθεωρείται η άδειά πωλητή, αν δεν πουληθεί το 70% της δηλωθείσας ποσότητας στο ΟΣΔΕ (‘Αρθρο 42 παρ 6). Επίσης δίνει τη δυνατότητα σε παραγωγούς να γίνουν έμποροι.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι παραγωγοί επιζητούν τον εκσυγχρονισμό και τη διαφάνεια και θα στηρίζουν πάντα την παραγωγική δραστηριότητα.

Οι παραγωγοί θα προσέλθουν σήμερα στους πάγκους τους, διαθέτοντας δωρεάν προϊόντα στους καταναλωτές. Καταγγέλλουν ότι με το νομοσχέδιο απειλείται το μέλλον των λαϊκών αγορών και ανοίγει δρόμος στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ρεπορτάζ: Μ. Σκανδάλη, Λία Χριστάρα, Βαγγέλης Μητρούσιας

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ