Απεργία των γιατρών στις 28/9 στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Array

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας και την 5μελή επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» την Πέμπτη 22/09/22 και ώρα 08:00 π.μ., όπου συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου

Απεργία των γιατρών στις 28/9 στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»Ως προς την απεργία, η απόφαση των γιατρών αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της Ελλάδαςεμείς οι εργαζόμενοιδουλεύουμε με αυταπάρνηση, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με χρωστούμενες άδειες και ρεπό, με απάνθρωπα ωράρια ( πχ 36 ώρες συνεχόμενα οι ειδικευόμενοι ιατροί).

Μην παραμένεις παθητικός θεατής ούτε ως γονιός ούτε ως εργαζόμενος όταν στο νοσοκομείο μας υπάρχει έλλειψη:
•Αναισθησιολόγων, η οποία οδήγησε σε αναστολή τακτικών χειρουργείων όλων των ειδικοτήτων.
Είναι απόλυτα σαφές πόσο επικίνδυνη για την υγεία ενός ασθενούς είναι η συνεχής αναβολή ενός χειρουργείου και τι αντίκτυπο θα έχει στη μετέπειτα ζωή του. Πώς αυτή η απόφαση του λουκέτου υποβαθμίζει την εκπαίδευση των ειδικευόμενων, των αυριανών χειρουργών. Πώς αυτή η απόφαση ωθεί πολύ κόσμο στον ιδιωτικό τομέα βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη για άλλη μια φορά.Απεργία των γιατρών στις 28/9 στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

•Μικροβιολόγων – Βιολόγων – Τεχνολόγων στο μικροβιολογικό τμήμα.
Αυτή την στιγμή λόγω έλλειψης βιολόγων το εργαστήριο της μοριακής υπολειτουργεί με συνέπεια να μην βγαίνουν αποτελέσματα PCR για τον COVID-19τα Σαββατοκύριακα (ακόμη και σε γενικές εφημερίες). Επιπλέον, λόγω αναρρωτικής άδειας δύο ιατρών που προστέθηκε στις χρόνιες ελλείψεις (το εργαστήριο λειτουργεί με το 1/3 των ιατρών που προβλέπεται) πλέον θα μπορούν να δουλεύονται μόνο τα εξαιρετικά επείγοντα δείγματα ενώ από 1/10 δεν θα είναι δυνατή η κάλυψη των μισών εφημεριών!

•Προσωπικού στο αιματολογικό και το βιοχημικό τμήμα ,με αποτέλεσμα τα δείγματα στην βραδινή βάρδια κλειστής εφημερίαςνα στέλνονται στο διπλανό νοσοκομείο και να μην γίνονται κάποιες σημαντικές εξετάσεις.

•Ιατρών στην νευρολογική κλινική, με αποτέλεσμα την τεράστια δυσκολία λειτουργίας του τμήματος που παρακολουθεί εκατοντάδες παιδιά.

•Ιατρών στην καρδιολογική κλινική και στο αιμοδυναμικό εργαστήριο( το μοναδικό στην Ελλάδα) από τις 12 κενές θέσεις, υπηρετούν μόνο 6 γιατροί, ιατρών στην νευροχειρουργική που υπηρετούν μόνο 3 μόνιμοι (ο ένας είναι σε διαδικασία συνταξιοδότησης), ιατρών στην χειρουργική που υπηρετούν μόνο 3 μόνιμοι από τις 10 θέσεις που υπάρχουν. Παράλληλα κενές θέσεις ιατρών υπάρχουν και στο καρδιοχειρουργικό τμήμα που είναι το μοναδικό δημόσιο πανελλαδικά όπως αντίστοιχα και στις παιδιατρικές κλινικές που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια πολλοί μόνιμοι ιατροί , θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί με μόνιμο προσωπικό.

•Ιατρών στην πυρηνική ιατρική, όπου υπηρετεί μόνο ένας επικουρικός ιατρός, το τμήμα δεν είναι καν στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου, δεν έχει ακόμη προκηρυχθεί μόνιμη θέση. Αποσπούν εδώ και καιρό γιατρό από το «Λαϊκό» για να προχωρήσει στη διάγνωση και θεραπεία κυρίως ογκολογικών περιστατικών.

•Ιατρών στα δύο τμήματα μεσογειακής αναιμίας, που εξυπηρετούν περίπου 850 ασθενείς, κυρίως ενήλικες.
Επιπρόσθετα η καθυστέρηση σεμεταγγίσεις στο τμήμα λόγω ελλείψεων σε φιάλες αίματος, απόρροια της έλλειψης προσωπικού στην αιμοδοσία, στο ΕΚΕΑ και γενικώς της έλλειψης συγκροτημένου σχεδίου κάλυψης των αναγκών σε αίμα αυτών των ασθενών».

Το διεκδικητικό πλαίσιο που ανακοίνωσαν είναι:
«Απαιτούμε να δουλεύουμε αξιοπρεπώς, να μπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς την υγεία που τους αξίζει.Παλεύουμε για:
•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτωνκαι άμεση επαναλειτουργία όλων των τμημάτων.
•Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων-επικουρικών-εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας
•Να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας».

Σχετική είδηση: Συνάντηση της ηγεσίας Υπ. Υγείας με ΕΙΝΑΠ για έλλειψη αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος