Aπεργία την Τετάρτη 27 Ιουλίου στη Real Estate της Τράπεζας Πειραιώς

Array

Με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε τόσο από το Εργατικό κέντρο Αθήνας, όσο και από το σύλλογο των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, επιχειρείται η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate).

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «απέναντι στην προσπάθεια της Τράπεζας να δημιουργήσει τετελεσμένα στην υπηρεσία διαχείρισης ακινήτων (Real Estate), οι πέντε (5) Σύλλογοι (ΣΕΥΤΠΕ, ΣΕΤΑΠ, ΕΣΕΤΠ, ΣΥΓΤΕ, ΣΥΤΠ -πρ. ΕΤΒΑ) συνεχίζουν τον πολυεπίπεδο συνδικαλιστικό, πολιτικό και νομικό Αγώνα τους, για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, προκηρύσσουμε νέα 24ωρη απεργία στη Real Estate, την Τετάρτη 27/7/2022, με ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του Real estate στην οδό Κοραή.

Την κινητοποίησή μας αυτή στηρίζουν πλέον ενεργά και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και συναφών επιχειρήσεων Νομού Αττικής

Παράλληλα, συνεχίζουμε τις εποικοδομητικές συναντήσεις μας με τις αντιπροσωπείες των κοινοβουλευτικών κομμάτων (ήδη συναντηθήκαμε με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ), βάζοντας πάντοτε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις αποσχίσεις, ώστε αυτό να μη λειτουργεί σε βάρος των εργαζομένων και του δημοσίου συμφέροντος.

Επιπλέον, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση στο πλαίσιο της συμφιλιωτικής διαδικασίας, ενώπιον του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), ενώ τα νομικά μας επιτελεία ήδη επεξεργάζονται και τις επόμενες νομικές κινήσεις».

Από την πλευρά του το ΕΚΑ επισημαίνει ότι: «Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι στην Τράπεζα Πειραιώς απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της Διοίκησης και στην επιχειρούμενη παράτυπη απόσχιση της Υπηρεσίας Διαχείρισης Ακινήτων (Real Estate).

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΕΚΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 27/7/2022, προκειμένου οι συνάδελφοι του Real Estate να ενισχύσουν τον αγώνα τους για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Το ΕΚΑ καλεί τα Σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους στον αγώνα των συναδέλφων μας, στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά του Real Estate στην οδό Κοραή και ώρα 8.30 π.μ.».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος