Απεργία στις 28/2 για τα Τέμπη: Απροσπέλαστο με 6.000 αστυνομικούς, ελικόπτερα και drones το κέντρο της Αθήνας – «Διαφυλάξτε τη συγκέντρωση», η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, προληπτικούς ελέγχους και μέτρα ασφάλειας θα εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. στη μεγάλη συγκέντρωση αύριο, Παρασκευή (28/2) στο Σύνταγμα για την επέτειο των δύο ετών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπώνπροκειμένου να αποτραπεί οποιοδήποτε επεισόδιο που θα μπορούσε φέρει σε κίνδυνο τους πολίτες που θα βρίσκονται στο σημείο.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη (27/2), παρουσία πολιτικής και φυσικής ηγεσίας για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την οριστικοποίηση των μέτρων, η έμφαση δίνεται στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται επί ποδός θα ξεπεράσουν για την Αθήνα τους 6.000, ενώ υπάρχει εντολή για γενική επιφυλακή του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, ελικόπτερα και drones θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Η εντολή προς τους αστυνόμους είναι η εξής: «διαφυλάξτε τη συγκέντρωση. Να έρθει ο κόσμος και να φύγει με ασφάλεια». 

Κεντρικό ρόλο θα έχουν οι ομάδες προελέγχου κυρίως από ένστολους που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία για να διασφαλίσουν πως άτομα που κρίνονται ύποπτα δεν μεταφέρουν πολεμοφόδια. 

Παράλληλα καίριο ρόλο θα έχουν και οι ομάδες εντοπισμού και σύλληψης παραβατικών στοιχείων, ικανών να προκαλέσουν προβλήματα στις συγκεντρώσεις. 

Εδώ και μέρες αντιτρομοκρατική και κρατική ασφάλεια έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο, διαχέοντας τυχόν κρίσιμες πληροφορίες στους επιχειρησιακούς έτσι ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα μέτρα θα είναι πιο ισχυρά από εκείνα που λαμβάνονται στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Το μήνυμά του για τις εκδηλώσεις έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο του 3ου Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως είπε, «η Ελληνική Αστυνομία θα είναι παρούσα για να διαφυλάξει την ασφάλεια των πολιτών και των συγκεντρώσεων, ώστε οι πολίτες να προσέλθουν, να εκδηλώσουν τη θέλησή τους και να αποχωρήσουν με ασφάλεια και να επιτευχθεί πλήρως ο σκοπός της εκδήλωσης αυτής».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τέλος, η Τροχαία θα προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες.

Το κέντρο αναμένεται είναι πραγματικά απροσπέλαστο γι’ αυτό και η ΕΛΑΣ ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση και τη στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Καλέσματα για προσυγκεντρώσεις υπάρχουν από την Ομόνοια μέχρι Κλαυθμόνος και από εκεί μέχρι το Σύνταγμα όλες οι κάθετες οδοί θα είναι κλειστές

Επίσης, από το ύψος του Χίλτον και προς το Σύνταγμα δεν θα μπορούν οι οδηγοί να κινηθούν.

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής και θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν. 

Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς, Κάτια Νιάκαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος