Απεργία στα ταξί: Τι είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ για τις 57 μαύρες σημαίες και τα αιτήματα

Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε λύσεις στα προβλήματα, όπως για το αφορολόγητο (12.000) και το πετρέλαιο, είπε ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ

Χωρίς ταξί η πρωτεύουσα ως τις 6 το πρωί της Παρασκευής , λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε, το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής. Η συγκέντρωση με αφετηρία στη Λεωφόρο Αθηνών κατευθύνεται προς το υπουργείο Μεταφορών. Εκεί ήταν η Μαίρη Σκανδάλη συνομιλώντας με τον πρώτο αντιπρόεδρο του Σωματείου, Παναγιώτς Μαυρίκη, ο οποίος αναφέρθηκε στις 57 μαύρες σημαίες που παραπέμπουν στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και στα αιτήματα του κλάδου.

«Το πρώτο θέμα που βάζουμε με τις 57 μαύρες σημαίες είναι το ζήτημα της ασφάλειας στις δημόσιες συγκοινωνίες και στους σιδηροδρόμους, είπε ο Παναγιώτης Μαυρίκης και συμπλήρωσε:

«Παλεύουμε όλο το χρόνο για να συναντηθούμε με το υπουργείο για τα προβλήματά μας. Έχουν κλειστές τις πόρτες. Στο όνομα του κέρδους μας κλέβουν τη δουλειά οι πολυεθνικές και διώχνουν από εμάς το επιβατικό κοινό. Στην ίδια αντίληψη είναι και α ο νόμος που φτιάξανε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που για εμάς θα είναι υποχρεωτικά από το 2026, ενώ για τους ανταγωνιστές μας ισχύει από το 2030 και με επιδότηση. Στις πολυεθνικές, επιδότηση γερή, στους ταξιτζήδες τίποτα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολιτική. Θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε για να κερδίσουμε λύσεις στα προβλήματα, όπως και για το αφορολόγητο (12.000) και το αφορολόγητο πετρέλαιο.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος