Απειθαρχία Μητροπολιτών στα μέτρα κατά του κορονοϊού διαπίστωσε η Συνοδική Επιτροπή

Απειθαρχία διαπίστωσε η Συνοδική Επιτροπή για τους Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας, που φέρεται ότι δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού στις ιερές ακολουθίες του Πάσχα. Την ερχόμενη εβδομάδα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα αποφασίσει για πιθανές ποινές.

Οι δύο ιερωμένοι παραπέμφθηκαν στην Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη επειδή δεν τήρησαν την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα έπρεπε να τηρηθούν κατά τις ακολουθίες του Πάσχα.

Οι Μητροπολίτες Κηθύρων και Αιτωλοακαρνανίας κατηγορούνται για ηθική αυτουργία, για μη τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων αλλά και του διαμορφωμένου για εφέτος ωραρίου των ιερών ακολουθιών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια του Πάσχα, η έναρξη των ακολουθιών έγινε νωρίτερα λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ το «Χριστός Ανέστη» ακούστηκε στις 9 το βράδυ αντί για τα μεσάνυχτα.

Οι δύο Μητροπολίτες είχαν αντιδράσει, με επιστολή τους προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ενημερώνοντας ότι δεν θα ακολουθήσουν τις σχετικές αποφάσεις.

Η Συνοδική Επιτροπή εισηγήθηκε το θέμα να διαβιβαστεί στο Πρωτοβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο. Η εισήγηση αυτή θα συζητηθεί την προσεχή εβδομάδα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος