Αντιπολίτευση: Φιέστες και πολιτική εκμετάλλευση της παραλαβής των Rafale αποδίδουν τα κόμματα στην κυβέρνηση

Τα «πυρά» των κομμάτων της αντιπολίτευσης  συγκεντρώνει η κυβέρνηση για την έλευση των πρώτων γαλλικών έξι υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale και την κατηγορούν για πολιτική εκμετάλλευση, διοργανώνοντας φιέστες.

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει: «Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ». «Ντροπή και εθνική καπηλεία…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και η ενίσχυσή τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να έχουν ουδεμία σχέση με την απαράδεκτη κομματική εκμετάλλευση και το επικοινωνιακό σόου που επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωση τους ο αρμόδιος τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης κύριοι Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας  αναφέρουν:

«δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της Ελληνικής Αεροπορίας. Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει και βίντεο για τα Rafale όπου έχει προστεθεί το σήμα-λογότυπο της ΝΔ.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανάρτηση του : Με χρήματα της Νέας Δημοκρατίας αγοράστηκαν, κ. Μητσοτάκη;

Στο ΚΙΝΑΛ σχολιάζουν το βίντεο με τα ΡΑΦΑΛ και το λογότυπο της ΝΔ κάνοντας λόγο για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος αναφέρει σε ανάρτηση του:

Σύμφωνα με το ΚΚΕ αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης

«Οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί -με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν- το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών της άρχουσας τάξης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σχολιάζει ότι τα αεροσκάφη αποκτήθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι της Ν.Δ. και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μετέτρεψε τα Rafale απο μέσα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας σε μέσο κομματικής  πραπαγάνδας.

Το MέΡΑ25, σχολιάζει ότι η φιέστα του κ. Μητσοτάκη για την παραλαβή των Ραφάλ αναδεικνύει την ένδεια της πολιτικής του για τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος