Αντιπολίτευση: Επικριτικά τα κόμματα στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού (video)

Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει η αντιπολίτευση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ  καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην υποτιμά, όπως σημειώνει, τη νοημοσύνη των εργαζομένων, που βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες των κυβερνητικών πολιτικών

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  κάνει λόγο για πρόχειρες και βιαστικές  εξαγγελλίες σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη ραγδαία φθορά του σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον κατώτατο μισθό.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη, «με την αντεργατική πολιτική» της και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων τόσο στο μέτωπο της ακρίβειας όσο και σε αυτό της πανδημίας.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ «σήμερα είναι αναγκαία η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, η στήριξη συνολικά των μισθών των εργαζομένων και η κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτή είναι η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Η τραυματισμένη αξιοπιστία του κ. Μητσοτάκη δε διασώζεται με μεταμεσονύχτιες υποσχέσεις. Στο μέτωπο της πανδημίας, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το εμβολιαστικό πρόγραμμμα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και η δημόσια υγεία παραμένει χαμηλά στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, τα επαναλαμβανόμενα λάθη, η αδράνεια και οι καθυστερήσεις δεν αναχαιτίζουν το κύμα ακρίβειας και εξανεμίζουν το πραγματικό εισόδημα. Αν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θέλει να είναι χρήσιμος, ιδού μερικά “συγκεκριμένα” μέτρα: Περισσότερα σημεία για δωρεάν τεστ για τους πολίτες ώστε να γίνεται γρήγορη ιχνηλάτηση και να αποφεύγεται η ταλαιπωρία Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με μόνιμο προσωπικό Μείωση των φόρων σε βασικά είδη διατροφής και καύσιμα Γενναία και άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού’ ανέφερε το ΚΙΝΑΛ.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η  συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, πέρα από τις προκλητικές ωραιοποιήσεις για όσα βιώνει ο λαός, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι υπάρχει μια άβυσσος που χωρίζει τις λαϊκές ανάγκες από τις προτεραιότητες της οικονομίας των λίγων   κι από το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος,  σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ασαφής, αντιφατικός, παλίνδρομος σε απόψεις, συγκεχυμένος στα εθνικά θέματα, δεν ήταν ούτε συγκροτημένος, ούτε ανέφερε τις κόκκινες γραμμές που εσείς γνωρίζατε, ομιχλώδης και πρόχειρος στα οικονομικά, υπό πίεση πραγματικά και στα όρια του πανικού.

Ο Γραμματέας του ΜεΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε αστείο ότι απο το 2020 μέχρι σήμερα οι άνθρωποι εισπράττουν και ζουν με τον κατώτατο μισθό αντιμετωπίζουν  έναν πληθωρισμό τεράστιο και βγαίνει η ΕΛΣΤΑΤ και λέει ότι έχουμε μεγάλη αύξηση και ο πρωθυπουργός περιμένει το Μάιο να δώσει το 6%;

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος