Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας: «Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη»

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Πεντέλη. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης είπε στην ΕΡΤ «Καίγονται σπίτια στην Παλαιά Πεντέλη». 

Ένα λεπτό πριν από τις 2 τα ξημερώματα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα προς όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή της Πεντέλης και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου να εκκενώσουν προς Βριλήσσια λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Πεντέλη και πέριξ του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, εκκενώστε τώρα προς Βριλήσσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».

Νωρίτερα, ο πρώην Δήμαρχος Παλλήνης, Δημήτρης Στεργίου, είπε ότι «το μέτωπο έχει κινηθεί προς το κέντρο της πόλεως της Πεντέλης, μεταξύ των δύο πλατειών της Χαραυγής και της Αγίας Τριάδος στο νοσοκομείο Παίδων και νοτιότερα. Αν συνεχιστεί έτσι το μέτωπο αυτό θα πλήξει το λόφο του Αστεροσκοπείου και με απρόβλεπτες συνέπειες. Ελπίζω να σταματήσει αυτό το κύμα όπως εξελίσσεται τώρα» είπε.

«Εδώ που έχουμε φτάσει μόνο ο Θεός κάνει πράγματα κι αυτό που κάνει είναι να περιορίσει τους ανέμους. Είμαστε σε μια φάση που ό,τι ήταν να κάνουμε, θετικό ή αρνητικό, το κάναμε» καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος