Αντιπαράθεση για διεξαγωγή έρευνας στο σπίτι του Δ. Λιγνάδη – Νέες καταγγελίες για κακοποιήσεις (video)

Αναφορές στον Άρειο Πάγο κατά όλων των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος υπεράσπισης του σκηνοθέτη, υποστήριξε ότι τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η κατ’ οίκον έρευνα που διατάχθηκε στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο. Την έρευνα προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας, μετά τη συνάντησή του, στις φυλακές της Τρίπολης, με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Λίγη ώρα αργότερα όμως ο Αλέξης Κούγιας, μιλούσε για αιφνιδιασμό και με δύο αιτήσεις του στην ανακρίτρια, ζητούσε την αναβολή της έρευνας, υποστηρίζοντας ότι διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας.

‘Οπως δήλωσε ο κ. Κούγιας: “Κοινοποιήσατε στον εντολέα μου, ενώ γνωρίζετε ότι κρατείται στις Φυλακές Τριπόλεως, κλήση να παρευρεθεί ο ίδιος ή να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του σε τέσσερις ανακριτικές πράξεις, τις οποίες διατάξατε…Ο κύριος Δημήτρης Λιγνάδης, όπως γνωρίζετε είναι αδύνατον να παραστεί”.

Επικαλούμενος και το δικό του βαρύ πρόγραμμα ζήτησε να αναβληθεί έρευνα.

Την κατάσχεση όλων των ψηφιακών αρχείων από κινητό, υπολογιστές και λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορουμένου είχε ζητήσει ο δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών Γιάννης Βλάχος.

O κ. Βλάχος δήλωσε: “Σε μία υπόθεση τεράστιας κοινωνικής σημασίας έχουμε υποχρέωση να ενεργούμε με ψυχραιμία και σύνεση, και να συνεισφέρουμε στην αναζήτηση της αλήθειας, με σεβασμό και ευαισθησία για τα θύματα.”

Ο κ Κούγιας με τις αναφορές του στρέφεται σε βάρος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίστηκαν την υπόθεση Λιγνάδη, κατηγορώντας τους για δικονομικές παραλείψεις και υποστηρίζοντας ότι καταστρατηγούν το τεκμήριο αθωότητας του εντολέα του.

Aπό την πλευρά της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας, αναφέρει πως: “Oι Εισαγγελικοί και Δικαστικοί λειτουργοί εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους με γνώμονα τον Νόμο και τη συνείδησή τους, δίχως να πτοούνται από δημόσιες δηλώσεις δημιουργίας εντυπώσεων που εκφεύγουν των ορίων της καλόπιστης και θεμιτής κριτικής και της ανάγκης πληροφόρησης της κοινής γνώμης”.

Ο κ. Κούγιας προτίθεται να προσφύγει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθ΄εντολή του Δημήτρη Λιγνάδη.

Νέες καταγγελίες

Για τον δάσκαλο υποκριτικής με τις υψηλές διασυνδέσεις που υποσχόταν ρόλους σε μεγάλες παραγωγές, μίλησε στην ΕΡΤ, ο ηθοποιός Αντρέας Φυλακτού. Δρούσε όπως λέει, ως «διαμεσολαβητής», θέλησε να τον στείλει σε ακρόαση στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη και φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά νεαρά άτομα.

Ο κ. Φυλακτού, δήλωσε: “πηγαινοέρχεται τον τελευταίο καιρό Κύπρο Αθήνα παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως δάσκαλο υποκριτικής, όπου με την δική του καθοδήγηση νεαρά άτομα μπορούν να μπουν σε δραματικές σχολές, να πάρουν ρόλους σε μεγάλα θέατρα.

Ο ρόλος αυτού του ανθρώπου ποιος είναι, στη δική μου περίπτωση προσπάθησε να δράσει ως διαμεσολαβητής, στην περίπτωση άλλης κατάθεσης έδρασε ως διαμεσολαβητής και μάλιστα άλλος συνάδελφος κακοποιήθηκε σεξουαλικά και σε άλλες περιπτώσεις που φτάνουν τώρα στην αστυνομία κακοποιούσε ο ίδιος σεξουαλικά, με απειλές, νεαρά άτομα”.

Ξεπερνούν τις 10 οι καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου στην Κύπρο για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, ενώ τρεις ηθοποιοί έχουν ήδη καταθέσει στις αρχές. Στο επίκεντρο, ο φερόμενος ως διαμεσολαβητής και δύο γνωστοί σκηνοθέτες.

Η Σ. Μπεκατώρου

“Ο αθλητισμός μας δίνει την δύναμη να παλεύουμε ακόμα και όταν ο αγώνας είναι άνισος”, τόνισε στην ΕΡΑ Σπορ η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η οποία άνοιξε το δρόμο για ενωθούν οι φωνές όσων έχουν υπάρξει θύματα κακοποίησης, λέγοντας: “Το θετικό είναι ότι όσο βλέπω να δημιουργούνται κοινωνικές αλλαγές και να αλλάζουν οι θεσμοί, μου δίνει περισσότερο κουράγιο.

Το #Metoo δεν είναι ένα κίνημα που αφορά τη δημοσιότητα σε μια έξαρση ψυχολογικής εκτόνωσης. Έχει να κάνει περισσότερο με την αναγκαιότητα να εκσυγχρονιστούν οι νόμοι και οι δομές που έχουμε στη χώρα μας, ώστε να συμβαδίζουμε με τις ανάγκες του 21ου αιώνα.

Όσο υπάρχει αγώνας τα δικαιώματα όλων θα γίνονται σεβαστά”, τόνισε η Ολυμπιονίκης.

Ρεπορτάζ Σόνια Φίλη, Ντίνα Τσουκαλά, Γιώργος Γερααφέντης
Πηγή ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος