Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Πώς μετράμε την ενέργεια που καταναλώνουν

Για το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης παλαιών και ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών που θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο διάστημα μίλησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Χριστοφιλίδου στην εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο».

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αλλαγή των συσκευών είναι ένας πιο μόνιμος τρόπος για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.

Όπως είπε η δημοσιογράφος «το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια ιδέα που έχει ήδη εξαγγείλει και ξεκινήσει η Κύπρος και αφορά την αντικατάσταση των ενεργοβόρων συσκευών μέσα στο σπίτι. Για να δώσουμε μια τάξη μεγέθους θα σας πω ότι αν αντικατασταθούν όλες οι συσκευές μπορείς να κάνεις μια εξοικονόμηση της τάξεως του 30,40 ίσως και 50% καθώς οι παλιές συσκευές καταναλώνουν τεράστια ποσά ενέργειας σε σχέση με τις τελευταίας τεχνολογίας. Στην Κύπρο θα ισχύσει για τις ευάλωτες ομάδες και δίνει ένα πλαφόν 300 με 600 ευρώ για την αντικατάσταση μιας συσκευής ενώ επιδοτεί μέχρις πέντε συσκευές».

Το 2020 η Ευρώπη άλλαξε την ενεργειακή της σήμανση ακριβώς γιατί προχωρά η τεχνολογία και οι συσκευές που γίνονται πλέον είναι πολύ αποδοτικές είπε η Κατερίνα Χροστοφιλίδου η οποία αναφέρθηκε και στο εργαλείο του κέντρου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας, το tool.label2020.eu που είναι στα ελληνικά κι άλλες γλώσσες όπου ο καθένας μπορεί να μπει, να σκανάρει τον κωδικό της συσκευής του και να δει τι ακριβώς καταναλώνει και να κάνει σύγκριση με άλλες αντίστοιχες συσκευές.

Σχετικό Άρθρο: Κ. Σκρέκας: Πότε αρχίζει το πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος