Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών – Ποια είναι τα προβλήματα στην όλη διαδικασία σύμφωνα με τον Ν. Καρώνη (video)

Για την επιδότηση αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών την οποία αναμένουν χιλιάδες πολίτες μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο Νίκος Καρώνης, ιδιοκτήτης Εταιρείας Ηλεκτρικών Ειδών επισημαίνοντας τα προβλήματα στην όλη διαδικασία.

Όπως είπε πριν από πολλούς μήνες, γύρω στο Νοέμβριο, να κυκλοφορεί η πληροφορία ότι θα υλοποιηθεί ένα πρόγραμμα όπου επιδοτείται η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ώστε να χαμηλώσει η κατανάλωση ρεύματος.

«Στην αγορά δημιουργήθηκε μεγάλο πρόβλημα γιατί όλοι οι άνθρωποι περίμεναν την καταληκτική ημερομήνια που θα ξεκινούσε το πρόγραμμα» επισήμανε ο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δεν παρέλειψε να πει ότι «είναι μια πολύ έξυπνη κίνηση της κυβέρνησης και των υπουργείων για να στηρίξουν τα νοικοκυριά».

Όπως όμως τόνισε, «τον Ιούνιο παραδοσιακά ο Έλληνας αγόραζε κλιματιστικά. Τώρα όμως που οι δικαιούχοι είναι 360.000 δεν υπάρχει απαραίτητη ομάδα τεχνικών για να εξυπηρετήσει».

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της Εταιρείας Ηλεκτρικών Ειδών το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν οι αγοραστές αλλά και οι ψυκτικοί θα είναι πολύ μεγάλο. «Θα είναι πολύ δύσκολο να τοποθετηθούν οι συσκευές σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα ποσοστά ενίσχυσης για την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντικατάστασης και ανακύκλωσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών» θα κυμαίνονται από 30-50% ανάλογα με το εισόδημα με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Εκτιμάται ότι στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 200 χιλιάδες νοικοκυριά και θα αντικατασταθούν 380.000 ηλεκτρικές συσκευές.

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα | Συνδέσεις | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος