Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για δημοσίευμα των NYT περί παρακολούθησης της Α. Σίφορντ από ΕΥΠ και Predator

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ προκάλεσε δημοσιεύμα των Νew York Times περί διπλής παρακολούθησης της Αρτεμις Σίφορντ πρώην μάνατζερ πολιτικής κυβερνοασφάλειας για το Facebooκ από την ΕΥΠ και το Predator

Την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο το πρώην στέλεχος του Facebooκ και μέλος του ευρωπαϊκού κέντρου του αμερικανικού think tank Atlantic Council, Άρτεμις Σίφορντ, είχε πέσει θύμα παρακολούθησης από την ΕΥΠ και από το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Πιερρακάκης κρύβονται μετά την αποκάλυψη των New York Times για τη διπλή παρακολούθηση της Άρτεμις Σίφορντ, ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης προσθέτοντας ότι η ΕΥΠ και Predator λειτουργούσαν σε πλήρη συνεργασία για το ίδιο κέντρο, το Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Πιερρακάκη: Γιατί παρακολουθούσαν μία Αμερικανίδα υπήκοο και πώς έδωσαν πρόσβαση στα στοιχεία εμβολιασμού της, για να μολυνθεί εν συνεχεία το κινητό της με Predator» δήλωσε ο κ. Ραγκούσης.

Σφοδρή κριτική και από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Ξηλώνεται το κυβερνητικό αφήγημα ότι οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό αναφέρει και προσθέτει:

«Η παρακάτω φράση της διεθνούς φήμης εφημερίδας αποκαλύπτει τα έργα και τις ημέρες των εκλεκτών του Πρωθυπουργού στην ΕΥΠ και γύρω από αυτή: “Η ταυτόχρονη παρακολούθηση του τηλεφώνου του στόχου από την ΕΥΠ και ο τρόπος που παγιδεύτηκε δείχνουν ότι η υπηρεσία κατασκοπίας και όποιος έβαλε το λογισμικό, που είναι γνωστό ως Predator, δούλευαν χέρι-χέρι”».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος