Aντιδράσεις για την αρνητική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας για αποφυλάκιση του Γ. Μιχαηλίδη

Array

Την απορριπτική απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας του αιτήματος αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει μεταφερθεί από τις φυλακές του Μαλανδρίνου στο νοσοκομείο της Λαμίας και ζητούσε την υπό όρους αποφυλάκισή του, σχολιάζουν τόσο οι συνήγοροι υπεράσπισης όσο και πολιτικοί φορείς.

Δήλωση των συνηγόρων υπεράσπισης: «Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας αποτελεί για όλους μας δυσάρεστη έκπληξη.
Οι αντοχές του κράτους δικαίου κατέρρευσαν εκκωφαντικά.
Η ανθρωπιά και η ευαισθησία απέδρασαν από την ελληνική Δικαιοσύνη
Το διακύβευμα της απόφασης αυτής, η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.

Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια, θα εξαντλήσουμε σε κάθε επίπεδο τη θεσμική λειτουργία της Δικαιοσύνης με την προσδοκία ότι θα πρυτανεύσει η αναγκαία λογική, αφού για εμάς το διακύβευμα είναι να μην χαθεί η ανθρώπινη ζωή.
Οι επιλογές που θα κάνουμε υπαγορεύονται από την αναγκαιότητα αυτή».

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης
Θεόδωρος Μαντάς, Γεώργιος Κακαρνιάς

To απόγευμα της Πέμπτης (7 μ.μ.) είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας στο Σύνταγμα.

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ / The Left Κώστα Αρβανίτη και μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE): «​Σε μια σύγχρονη Δημοκρατική πολιτεία όπου λειτουργεί το Κράτος Δικαίου, ύψιστη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή και ύψιστο καθήκον της πολιτείας η προστασία της.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι πάντα σεβαστές, αλλά ποτέ υπεράνω κριτικής. Πολύ περισσότερο όταν προκαλούν τη γενικευμένη εντύπωση πως η Δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα της επιλεκτικά και μονόπλευρα, τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες περιπτώσεις δεν διστάζει να φανεί απροσδόκητα ελαστική.

Όταν η ζωή ενός ανθρώπου βρίσκεται σε κίνδυνο, προτεραιότητα έχει η σωτηρία του.

Τα άλλα, όλα τα άλλα, μπορούμε να τα συζητήσουμε μετά».

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ: «Η επικίνδυνη για τη ζωή του, κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Γιάννης Μιχαηλίδης λόγω της πολυήμερης απεργίας πείνας επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης. Ευθύνη της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των κρατουμένων, όπως οι αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, οι άδειες, οι δυνατότητες εργασίας, εκπαίδευσης, ουσιαστικής επανένταξης.

Κι αυτά τα δικαιώματα δεν μπορούν να αναγνωρίζονται επιλεκτικά, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ακόμα και στις περιπτώσεις εκείνων που έχουν καταδικαστεί για πράξεις που είναι καταδικασμένες στις συνειδήσεις του λαού και της νεολαίας, γιατί διαχρονικά αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες και να ενισχύουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου και υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους ενάντια στη διαχρονική επίθεση που δέχονται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, κατ’ εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ».

Δήλωση  του εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη: «Η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας να απορρίψει το δίκαιο αίτημα του Γιάννη Μιχαηλίδη για την υφ’ όρον απόλυση του είναι απαράδεκτη και ντροπιαστική. Η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο ταξική: αποφυλακίζει βιαστές ανηλίκων την ώρα που εξοντώνει εκδικητικά νέα παιδιά, μόνο και μόνο επειδή ανήκουν στον αναρχικό ή αντιεξουσιαστικό χώρο. Η “δικαιοσύνη” τους αποδεικνύεται καθημερινά όλο και πιο τοξική και ταξική: εφαρμόζει επί της ουσίας κυβερνητικές αποφάσεις αδιαφορώντας ακόμα και για τους ίδιους τους νόμους που οι Κυβερνήσεις αυτές ψήφισαν.

Η “δικαιοσύνη” τους τελικά, είναι σαν τα φίδια, τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους, αυτούς δηλαδή που πραγματικά έχουν ανάγκη την δικαιοσύνη για να προστατευτούν από την εξουσία των ισχυρών. Το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα δικαιώματα του ανθρώπου είναι σε αναστολή από την Μητσοτάκης Α.Ε.. Με μια δικαιοσύνη στα μέτρα και τα σταθμά της εξουσίας και με νόμους ταξικούς και τρομοκρατικούς (τρομονόμοι κλπ) θα υπάρχουν πάντα δυο μέτρα και δύο σταθμά: Ο Λιγνάδης, ο Κορκονέας, οι δολοφόνοι του Ζακ, του Σαμπάνη, του Μάγγκου από τη μία, ο Γ. Μιχαηλίδης, ο Π. Καλαϊτζής, ο Σταθόπουλος, η Ηριάννα, ο Θεοφίλου από την άλλη».

Σχετική είδηση: Λαμία: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος