Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αρχαίας Ολυμπίας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά, χρειαζόμαστε εναέρια μέσα

Ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων με εναέρια μέσα στο πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία ζήτησε ο Βασίλης Αρβανίτης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Αρχαίας Ολυμπίας, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ανέφερε ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη και τα μέτωπα πολλά. Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών, επισημαίνοντας ότι προέχουν οι ανθρώπινες ζωές. Έκανε λόγο για μπαράζ εμπρησμών στην περιοχή, σημειώνοντας ότι κάθε λίγα λεπτά εκδηλωνόταν και νέα πύρινη εστία.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας είναι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έχουμε καμένα σπίτια σε αρκετά χωριά. Οι φλόγες είναι δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία. Ο Δήμος έχει ενεργοποιήσει τους πάντες, όσα μηχανήματα μπορούσε. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πανικός» δήλωσε ο κ. Αρβανίτης.

Ανέφερε ότι έχουν εκκενωθεί πολλά χωριά, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι δύσκολο καθώς οι κάτοικοι θέλουν να παραμείνουν εκεί μέχρι την τελευταία στιγμή για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ