Ανοιχτή η πρόσβαση στο «Σισμανόγλειο» που έχει γενική εφημερία – Στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ η αναπληρώτρια υπ. Υγείας Μίνα Γκάγκα

Το συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ επισκέφθηκε νωρίς το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα

Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και τον Συντονιστή Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών Δημήτρη Πύρρο για την κατάσταση στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όπου η χιονόπτωση ήταν αρκετά έντονη. 

Σε ο,τι αφορά την Αττική, η πρόσβαση προς το Σισμανόγλειο το οποίο έχει σήμερα γενική εφημερία είναι ως αυτή την ώρα ανοιχτή. Εντός του νοσοκομείου υπάρχει εκχιονιστικό μηχάνημα, ενώ δεν παρατηρούνται τεχνικά προβλήματα. Υπάρχει επάρκεια προσωπικού, παρ’ ότι αρκετοί υγειονομικοί είναι αποκλεισμένοι στις περιοχές κατοικίας τους. 

Δεν αναφέρονται προβλήματα στο Αμαλία Φλέμινγκ, ενώ η Πολιτική Προστασία κάνει προσπάθειες για να υπάρξει πρόσβαση στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης (η λεωφόρος Πεντέλης είναι κλειστή). Το νοσοκομείο έχει επάρκεια τροφίμων και πετρελαίου θέρμανσης. 

Με τη συμβολή της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μεταφέρονται νεφροπαθείς που χρειάζονται σήμερα αιμοκάθαρση και αδυνατούν να μετακινηθούν με ιδιωτικό μέσο. 

«Τόσο ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε χθες εδώ, όσο και εγώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση ώστε όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί να λειτουργούν απρόσκοπτα και να προσφέρουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες. Εάν παρατηρηθεί κάποιο ζήτημα παρεμβαίνουμε αμέσως για την επίλυσή του και την καλύτερη δυνατή φροντίδα των ασθενών. Συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις διότι οι συνθήκες αυξάνουν τον κίνδυνο τραυματισμού, ενώ το κρύο μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους με χρόνια προβλήματα υγείας. Καλό είναι λοιπόν να αποφεύγονται οι μετακινήσεις. Ευχαριστώ όλα τα στελέχη του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ που είναι σε 24ωρη επιφυλακή και όλους τους υγειονομικούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε συνθήκη», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

Διαβάστε ακόμα:


Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος