Άνοιξαν για το κοινό χώροι του Μετρο Θεσσαλονίκης – Θερμή υποδοχή στο δοκιμαστικό δρομολόγιο

Στα τέλη του 2023 παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης στο επιβατικό κοινό. Οι εργασίες είναι στο τελικό στάδιο και αυτό το Σαββατοκύριακο οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το Αμαξοστάσιο της Πυλαίας και το σταθμό Παπάφη.

Επισκέψιμοι είναι αυτό το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του μετρό της Θεσσαλονίκης στην Παπάφη και στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, στο πλαίσιο του Open House, της δράσης που έχει ως στόχο την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Στους σταθμούς βρέθηκε και ο πρόεδρος της Αττικο Μετρο επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση για λειτουργία του μετρό στην πόλη στα τέλη του 2023.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο το πρωί απαθανατίστηκε από τους πολίτες που βρέθηκαν στο σημείο, για τη στιγμή.

«Ανοίξαμε τους σταθμούς σήμερα , ακριβώς για να δείξουμε το έργο της Αττικό Μετρό η οποία έχει έρθει να προσθέσει 19 καινούργια δημόσια κτίρια , γιατί ένας σταθμός είναι ένα κτίριο στη πόλη της Θεσσαλονίκης» είπε ο Νικος Ταχιαος, Πρόεδρος ΔΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
«Αυτό που αποτελεί το επόμενο βήμα για να μπορέσει να δώσουμε το Μετρό στην πόλη στα τέλη του 2023 είναι η ολοκληρωμένη λειτουργία, τα συστήματα να πιστοποιηθούν ότι υπάρχει ασφάλεια για τη μετακίνηση» τόνισε.

«Είναι ένα ΣΚ που γίνονται δωρεές αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις δράσεις, γίνονται από εθελοντές, προώθηση της αρχιτεκτονικής στόχος της εκδήλωσης» είπε η Κατερινα Δουδουμη, Διοργανώτρια εταιρεία Open House

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Και οι φωτογραφίες πολλές.

Παρόντες, και οι εργαζόμενοι.

«Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ευκαιρία να δείξουμε τη δουλειά που κάναμε τόσα χρόνια, ο κόσμος δεν ξέρει, δουλεύουμε υπόγεια» είπε ο Θωμας Μιχαλοπουλος , Πρόεδρος Εργαζομένων Μετρό Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, ο σταθμός της Βενιζέλου βρίσκεται στη θεμελίωση του κτιρίου και το επόμενο βήμα είναι η κατασκευή του υπόγειου ορόφου όπου θα στεγάσει και τις αρχαιότητες.

Ρεπορτάζ ΕΡΤ3 Ρένα Αποστολίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος