Ανοίγουν mall και κέντρα αισθητικής – Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση από 3/5

Με ραντεβού επαναλειτουργούν από το Σάββατο τα mall και τα κέντρα αισθητικής, μετά την θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. Αμέσως μετά το Πάσχα ανοίγει και η εστίαση με τεστ αυτοδιάγνωσης και αποστάσεις. Πολλοί είναι αυτοί που ήδη έχουν κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο.

Αγώνας δρόμου για τους καταστηματάρχες να κερδίσουν το στοίχημα και να υποδεχθούν στα τραπεζοκαθίσματα πελάτες στις 3 Μαΐου.

«Οι κρατήσεις ξεκινήσανε με το που έγινε το διάγγελμα από τον πρωθυπουργό το επόμενο πεντάλεπτο, αρχίσαν να χτυπάνε τα τηλέφωνα» δήλωσε ιδιοκτήτης μπαρ – εστιατορίου. Για την πρώτη εβδομάδα «είμαστε στο 80% κλεισμένοι» είπε χαρακτηριστικά.

Η εστίαση ανοίγει με μέτρα, τεστ και αποστάσεις. Μάλιστα, από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, η διενέργεια του τεστ για κορονοϊό θα είναι υποχρεωτική 24 ώρες πριν από την προσέλευση του εργαζομένου στον χώρο εργασίας του.

Όπως ανέφερε ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η λειτουργία θα πραγματοποιείται μόνο στους εξωτερικούς χώρους και θα είναι υποχρεωτική η αυτοπραγματοποίηση διαγνωστικού τεστ 2 φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό της επιχείρησης.

Επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών, έως 6 σε κάθε τραπέζι.

Είναι υποχρεωτική η απολύμανση των καταλόγων, αν και συστήνεται η χρήση ψηφιακών, ενώ θα υπάρχουν απολυμαντικά στα τραπέζια.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από το προσωπικό και τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής και θα είναι ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα καθίσματα ή στο μπαρ.

αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων καθορίστηκαν ανάλογα με την διάταξη των καρεκλών, από 90 εκατοστά έως 1 μέτρο και 80 εκατοστά.

Επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες με τη χρήση δυο σκαμπό μαζί. Η επόμενη δυάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 1,5 μέτρου.

Τα καταστήματα εστίασης θα παραμένουν κλειστά από τις 23:00 έως τις 5 το πρωί.

Εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής ανοίγουν και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό από το Σάββατο με την μέθοδο click inside. Με αποστολή μηνύματος στο 13032 και χρονική διάρκεια 3 ωρών.

Η «μάχη της πλατείας» – Η αστυνομία παρούσα για την αποφυγή κορονοπάρτι

Η «μάχη της πλατείας» ώστε να μην οργανωθούν τα γνωστά κορονοπάρτι των προηγούμενων ημερών, δίνεται και το βράδυ της Παρασκευής. Άνδρες και γυναίκες του νεοσύστατου σώματος της αστυνομίας με τα γαλάζια μπουφάν, περιφρουρούν την πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου, Νίκος Καπόγλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος