«’Ανοιγμα» στην Βαλτική: Στο Ταλίν ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Array

Στην Εσθονία βρίσκεται ο πρωθυπουργός, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Βαλτικής. Στην ατζέντα συγκαταλέγονται οι επιτώσεις του πολέμου και η παροχή ψηφιακής τεχνογνωσίας, στον απόηχο και της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο κρατικό κανάλι της Λιθουανίας, για τα ελληνοτουρκικά, το Μεταναστευτικό και την ενεργειακή κρίση.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην Εσθονία 

  • 10:00 Ξενάγηση σε ιστορικό κέντρο Ταλίν
  •  11:15 Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με Εσθονή Πρωθυπουργό
  • 12:05 Συνέντευξη Τύπου
  • 12:35 Γεύμα εργασίας των δύο αντιπροσωπιών
  • 14:00 Συνάντηση με Πρόεδρο Εσθονικού Κοινοβουλίου
στρατηγική προσέγγισης με τις χώρες της Βαλτικής επισφραγίζει η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βίλνιους και στο Ταλίν. «Είναι πλέον η στιγμή να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στην Ρωσία όσο και στις αγορές, ότι η κερδοσκοπία με την αγορά του αερίου θα αντιμετωπισθεί με έναν ενιαίο τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την επιβολή κάποιου είδους πλαφόν στο Χρηματιστήριο ενέργειας» επισήμανε ο πρωθυπουργός, στις κοινές δηλώσεις με τη Λιθουανή ομόλογό του Ingrida Šimonytė.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ενημέρωσε την Λιθουανή πρωθυπουργό για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και συμφώνησαν πως «ο αναθεωρητισμός μπορεί να υπονομεύσει την περιφερειακή σταθερότητα».

Επιπλέον, σημείωσε πως με την Λιθουανή ομόλογό του στηρίζουν πλήρως την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και καταδικάζουν την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλων από τη Ρωσία κατά της χώρας.
Σχετικά με το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε πως «η ευρωπαϊκή λύση δυστυχώς έχει καθυστερήσει και είναι πλέον η στιγμή να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα τόσο στην Ρωσία όσο και στις αγορές, ότι η κερδοσκοπία με την αγορά του αερίου θα αντιμετωπισθεί με ενιαίο τρόπο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος