Άνοιξε το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη και Αχαΐα όχι σε Κοζάνη- Τι λένε οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων (video)

Ανοίγουν σήμερα 12/4 τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Θεσσαλονίκης, όχι όμως στην Κοζάνη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας το λιανεμπόριο θα ανοίξει με click in shop και click away, όπως δηλαδή σε όλη τη χώρα, ενώ στην Περιφέρεια Θεσσαλονίκης μόνο με click away.

Αναφερόμενος στο μέτρο  αυτό ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκη Π. Φιλιππίδης εκτίμησε ότι μόνο το click away δεν βοηθά την αγορά όμως  υπογράμμισε , είμαστε υποχρεωμένοι  να ξεκινήσουμε έστω και έτσι ακόμη και για λόγους ψυχολογίας. Στόχος των εμπόρων της Θεσσαλονίκης είναι στην διάρκεια των ημερών να κερδίσουν και το με click in shop.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Κ. Ζαφειρόπουλος μετέφερε και αυτός την ικανοποίηση των μελών του συλλόγου για την νέα αρχή και συνέστησε σε εμπόρους και καταναλωτές αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας

Στην Κοζάνη ωστόσο οι έμποροι αντιδρούν στην απόφαση που κρατά τα μαγαζιά τους κλειστά και προχωρούν σε κινητοποιήσεις. Θα βρίσκονται, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, παρόντες στα μαγαζιά τους με ανοιχτά τα φώτα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθ. Δραγατσίκας μετέφερε το κλίμα αγανάκτησης και απογοήτευσης αλλά και της ελπίδας ότι τουλάχιστον την άλλη εβδομάδα  τα καταστήματα στην Κοζάνη θα ανοίξουν.

Παράλληλα στο λιανικό εμπόριο αίρεται το πλαφόν των 20 ατόμων και πλέον η αναλογία πληθυσμού/εμβαδού έχει ως εξής:

-για επιφάνειες καταστημάτων έως 500 τ.μ.: 1 άτομο ανά 25 τ.μ.

-για επιφάνειες άνω των 500 τ.μ.: για κάθε 100 τ.μ. πλέον των 500 τ.μ., επιτρέπεται ένας πελάτης.

Επιπλέον, από σήμερα επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση α) τον ΚΑΔ: 92.00.12.02 που αφορά τα ΟΠΑΠ play και β) τον ΚΑΔ: 92.00.12 που αφορά τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα/ κερματοδέκτη που παραμένουν κλειστά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος