Αυξημένη η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα – Μπαράζ ελέγχων και λουκέτο 60 ημερών σε κέντρο στο Γκάζι

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων με αυστηρή τήρηση των μέτρων λόγω της πανδημίας. Αυξημένη κίνηση υπήρξε σε αρκετές πόλεις καθώς ο καλός καιρός και οι εκπτώσεις οδήγησαν πολλούς πολίτες με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης αλλά και τα rapid test ανά χείρας, στα καταστήματα.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ειρήνη Κυρίτση, από την Ερμού ανέφερε ότι αρκετοί είναι εκείνοι που επισκέπτονται σήμερα τα μαγαζιά, ενώ έχουν ανά χείρας είτε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης είτε βεβαίωση αρνητικού pcr ή rapid τεστ.
Να σημειωθεί ότι σήμερα είναι δεύτερη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τα εμπορικά καταστήματα τηρούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα. Για να μπει ένας πελάτης σε κατάστημα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων εγγράφων στην είσοδο.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους του Πειραιά καθώς πολλοί πολίτες θέλησαν να πάνε σήμερα να ψωνίσουν. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Καπόγλης δεν δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα, ενώ σε ελέγχους που έγιναν από αρμόδια κλιμάκια δεν καταγράφηκαν παραβάσεις.

Και στην Πάτρα, πολλοί πολίτες θέλησαν σήμερα να επισκεφθούν τα εμπορικά καταστήματα, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Όλοι είναι συμμορφωμένοι με τα νέα μέτρα, ενώ σημειώνονται σαρωτικοί έλεγχοι, όπως ανέφερε η ανταπόκριτρια της ΕΡΤ Πάτρας Νίκη Παπαδούλα, ενώ υπενθύμισε ότι αύριο Δευτέρα 8 Νοεμβρίου οι επιχειρήσεις εστίασης θα παραμείνουν κλειστές με απόφαση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής (ΣΚΕΑΝΑ), εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους για τα νέα μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων.

Συγκεκριμένα η πρόσβαση των πολιτών γίνεται υποχρεωτικά με επίδειξη σε εμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των mall και των εκπτωτικών χωριών, καθώς και των shops in a shop, μεικτών και ανοιχτών χώρων ψυχαγωγίας και εστίασης, κομμωτήριων, υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών), φυσικής ευεξίας κα. Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και οι εκκλησίες.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο ωράριο των εμπορικών συλλόγων τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν από τις 11:00 έως τις 18:00 ενώ σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΛΠΕ (στον οποίο υπάγονται οι αλυσίδες καταστημάτων και τα πολυκαταστήματα) αναφέρει ότι «στις περιοχές που πραγματοποιούνται ενδιάμεσες εκπτώσεις (1 έως 15 Νοεμβρίου), τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά στις 7 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή από 11πμ έως 8μμ».

Επιπλέον, υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι όσοι δεν θέλουν να κάνουν τεστ μπορούν να επιλέξουν για τις αγορές τους το click away.

Λουκέτο 60 ημερών σε νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι

Λουκέτο επιβλήθηκε σε γνωστό νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι καθώς σε έλεγχο που έγινε τα ξημερώματα εντοπίστηκαν πελάτες που δεν είχαν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Nίκος Καπόγλης, Νίκη Παπαδούλα, Ηλίας Κούκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος