Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Συναίνεση «αλά καρτ» δεν μπορεί να υπάρξει – Το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη αρχή ( aud)

Με καλή διάθεση κάποια θέματα μπήκαν στο τραπέζι, αλλά εκτιμώ ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση με την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, δήλωσε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μισέλ Ασημακόπουλου.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, η κ. Ασημακόπουλου, είπε, ότι ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία θεσμική κίνηση πολιτικού πολιτισμού, αλλά η βάση μία σχέσης είναι η εμπιστοσύνη και αυτό εξαρτάται από την αξιοπιστία κάθε πλευράς.

Η κ.Ασημακοπούλου πρόσθεσε ότι ετοιμάζεται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για το ασφαλιστικό και τόνισε ότι το πρόβλημα στην κυβέρνηση είναι ότι επιδεινώθηκε η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα, προσθέτοντας ότι από τα πρωτογενή πλεονάσματα γυρίσαμε στα ελλείμματα και στην ύφεση.

Εμείς, πρόσθεσε, πιστεύουμε ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί το ασφαλιστικό από τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και την προσέλκυση επενδύσεων και ότι πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα στις εισφορές και να μην είναι μόνον προνοιακό το σύστημα.

Αναφερόμενη στο θέμα του ΕΣΡ, η κ.Ασημακοπούλου τόνισε ότι συναίνεση «αλά καρτ» δεν μπορεί να υπάρξει. Το ΕΣΡ είναι ανεξάρτητη αρχή και θέλουμε τέτοια να παραμείνει. Η κυβέρνηση ζητάει να βάλουμε ο καθένας μερικούς ανθρώπους και να έτσι φτιάξουμε το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι για να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία του δεν μπορεί ο κ. Παππάς να έχει υπερεξουσίες και να αποφασίζει πόσες άδειες θα είναι και που θα τις δώσει,  συμπλήρωσε η βουλευτής της ΝΔ.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος