Άννα Κορακάκη: Μία από τις καλύτερες αγωνιστικές χρονιές έκλεισε – Οι ετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς

Η χρυσή Ολυμπιονίκης στο άθλημα της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις» για την επιτυχία της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τις δυσκολίες που βιώνει ως αθλήτρια καθημερινά.

Συγκεκριμένα, για το πρωτάθλημα στο Μπακού, στο οποίο κέρδισε δύο μετάλλια, το χαρακτήρισε ως «το καλύτερο κλείσιμο της σεζόν και της χρονιάς». Δήλωσε χαρακτηριστικά πως αγωνιστικά ήταν μία «μαγική χρονιά» για την ίδια καθώς σε όσους αγώνες συμμετείχε, κέρδισε κάποιο μετάλλιο. Με αυτά τα δύο τελευταία, έχει κερδίσει συνολικά 5 μετάλλια.

Για το πρωτάθλημα στο Μπακού πρόσθεσε πως «ήταν το πιο επιτυχημένο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιστορία της ελληνικής σκοποβολής». Ανέφερε πως υπήρχαν και άλλα μετάλλια, στο σκητ, τον πήλινο στόχο, για τα οποία δεν γίνεται λόγος στα ΜΜΕ. Η Εμμανουέλα Κατζουράκη πήρε χάλκινο μετάλλιο και ο Μάκης Μίτας χρυσό και πρόκριση στους Ολυμπιακούς του 2024. Ακόμη, η ομάδα των ανδρών στο σκητ κέρδισε ομαδικό ασημένιο μετάλλιο.

Η Κορακάκη πρόσθεσε πως παρόλο που κάνει ένα ατομικό άθλημα είναι ευγνώμων καθώς έχει πολλά άτομα που την στηρίζουν όπως αθλητικούς ψυχολόγους, οικογένεια, φίλους.

Για την Μαρία Σάκκαρη που κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες σχολίασε πως: «Έχουμε περάσει όλοι από αυτά, τα έχουμε ζήσει, είτε τα πιάσανε οι κάμερες είτε όχι. Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία και αφορμή να το πω, ώστε ο κόσμος να καταλάβει το πόσο εύθραυστοι είναι ψυχολογικά οι αθλητές. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, όσο καλά και να είσαι, ότι θα πας και θα πάρεις το χρυσό μετάλλιο».

Όταν η Ολυμπιονίκης ρωτήθηκε τι είναι αυτό που φοβάται περισσότερο απάντησε πως: «Για μένα ο πραγματικός μου φόβος είναι η υγεία μου. Αν δεν έχεις την υγεία σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε άλλο. Αν με ρωτάτε σήμερα, δεν είναι ο φόβος μου, η αποτυχία. Νομίζω ότι και ποτέ δεν ήταν. Έχω πετύχει κάθε τίτλο οπότε από εδώ και πέρα στόχος μου είναι η επανάληψη».

Όσον αφορά τις δυσκολίες της σκοποβολής ανέφερε πως «χρειάζονται πολλές ασκήσεις για την αναπνοή, την άπνοια και την ισορροπία σε όλο το σώμα ώστε να αποφεύγονται τραυματισμοί. Πολλές γυναίκες χειρουργούνται λόγω επικονδυλίτιδας, την οποία παθαίνουν συχνά οι αθλητές του τένις».

Για τα νέα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν σκοποβολή δήλωσε πως η ηλικία των 12 ετών περίπου είναι μία καλή ηλικία για να ξεκινήσουν, όπως ξεκίνησε και αυτή τότε με την βοήθεια του πατέρα της, καθώς χρειάστηκε να εγκαταλείψει τον στίβο που έκανε μέχρι τότε, λόγω τραυματισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος