‘Αννα Κανδαράκη: Ένας στους δύο δηλώνει ψυχικά ασθενής – Η «συμπεριφορά τυφλοπόντικα»

Η κακοκαιρία ενισχύει τη δυσπιστία αλλά έχει νόημα να εμπιστευτούμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε τον διπλανό μας και την επιστήμη, δεν έχουμε κάτι άλλο», είπε η ψυχοθεραπεύτρια ‘Αννα Κανδαράκη στην εκπομπή «Συνδέσεις», και συμπληρώνοντας τον Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος μίλησε για πέμπτο κύμα πανδημίας, τόνισε:

«Πέρα από την οργανική υγεία έχει χτυπηθεί η ψυχική. ‘Ενας στους δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες δηλώνει ψυχική αστάθεια και ζητάει βοήθεια. Όπως παιδιά και βρέφη οδηγούνται σε ΜΕΘ έτσι πλήττεται και η ψυχική υγεία».

«Χάνεται η διάθεση για επικοινωνία και επαφή. Ο ένας στους πέντε έχει αποκλείσει την ανθρώπινη επαφή. Πάμε ενάντια στην ανθρώπινη φύση μας και είναι πολύ επικίνδυνο αυτό», επεσήμανε η ειδικός.

Πρέπει να δούμε την κρίση ως προστασία στον εαυτό μας και στον διπλανό μας, τόνισε στη συνέχεια, εξηγώντας ότι «συμπεριφορά τυφλοπόντικα έχουν και οι ανεμβολίαστοι που θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους».

Πρώτο καμπανάκι για την άσχημη ψυχοπαθολογία είναι η δυσκολία στον ύπνο. Λανθασμένα λαμβάνονται αγωγές χωρίς συνταγή γιατρού, είπε η Άννα Κανδαράκη επισημαίνοντας ότι «είναι παγίδα να κουκουλώνουμε συμπτώματα».

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος