Ανησυχία “στο κόκκινο” για τη Θεσσαλονίκη – Θ. Πλεύρης: Δεν τίθεται θέμα μέτρων

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα με τα κρούσματα αυξάνονται και οι μονάδες εντατικής θεραπείας γεμίζουν ανησυχητικά. Σήμερα μετέβη εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για σειρά συσκέψεων με αντικείμενο την ετοιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής, με το ενδεχόμενο λήψης περιοριστικών μέτρων να βρίσκεται στο τραπέζι.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απέκλεισε προς το παρόν το ενδεχόμενο λήψης περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη. «Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς. Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε. Τίθεται θέμα της επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα» είπε

Εδώ και μια εβδομάδα οι Περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας σημειώνουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, με τη συμπρωτεύουσα μάλιστα να παρουσιάζει αριθμό νέων διαγνώσεων πολύ κοντά στα επίπεδα της Αττικής. Χθες καταγράφηκαν στη συμπρωτεύουσα 449 νέες μολύνσεις, την ώρα που στην Αθήνα ήταν 544.

Μέσα σε ένα 24ωρο αυξήθηκαν κατά 11% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 53 ασθενείς εκ των οποίων οι 51 ανεμβολίαστοι.

Τα χαμηλά ποσοστά όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στην ευρύτερη περιοχή είναι ένα στοιχείο που επίσης απασχολεί τις αρχές.

Ανησυχία και για το κύμα αντιεμβολιασμού που μετά τους γιατρούς, στόχο έχει εκπαιδευτικούς.

Οι πρόσφατες μηνύσεις απο μέρους αρνητών γονέων κατά καθηγητών, προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή, ζητώντας από τους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες αυτές συνιστούν αξιόποινες πράξεις.

Νωρίτερα υγειονομικοί που αντιτίθνενται στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος