Ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Διπλασιάζονται οι νοσηλείες (video)

Aυξάνεται από μέρα σε μέρα ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσιάζει αύξηση στις ηλικίες 30 έως 60 ετών, ενώ την ίδια στιγμή παρατηρείται επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των νέων κρουσμάτων και όχι εκθετική, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Αν και η αύξηση των νοσηλειών στις ηλικίες 30 έως 60 ετών προκαλεί προβληματισμό, στις διασωληνώσεις ασθενών παρατηρείται ευτυχώς μία μικρή σταθεροποίηση. Επίσης, σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι και η έναρξη των εμβολιασμών στα ιδιωτικά ιατρεία.

Με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να φτάνουν καθημερινά τις 150 – 160, κυρίως ανεμβολίαστων ασθενών, η κατάσταση παραμένει σύμφωνα με τους ειδικούς διαχειρίσιμη.

Η κυβέρνηση, μέσω του αναπληρωτή υπ. Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, διαβεβαιώνει πάντως ότι δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης εισόδου σε ανεμβολίαστους στα καταστήματα λιανεμπορίου.

Στο μεταξύ, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα κορονοιού -ιδίως από την μετάλλαξη Δέλτα– στην Κρήτη, με τα περισσότερα να καταγράφονται στο Ηράκλειο. Ο δε αριθμός των ασθενών που εισάγονται για νοσηλεία κατέγραψε το τελευταίο διάστημα αύξηση 150%.

Ρεπορτάζ: Σ. Πατραμάνη, Ρ. Σαβούρδου, Στ. Κατσουλάκη / ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος