Ανησυχία για τα κρούσματα σε νέους – «Ρεζερβουάρ» μεταλλάξεων τα παιδιά (video)

Στο μέτωπο της πανδημίας, αισιόδοξα είναι τα στοιχεία για τις νέες θεραπείες κατά του κορονοϊού. Εκτιμάται πως το πρώτο δίμηνο του 2022 – το πιο αισιόδοξο σενάριο – θα είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα, χάπια, για τη θεραπεία και ήδη η χώρα μας βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις παρασκευάστριες εταιρίες για την εξασφάλιση δόσεων.

Ένας 32χρονος πυροσβέστης από τα Καλάβρυτα, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείου του Ρίου, ανεμβολίαστος, έχασε τη μάχη το πρωί της Δευτέρας. Άλλη μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα θετική στον κορονοϊό πέθανε στο σπίτι της.

Συνολικά 117 άνθρωποι ηλικίας 18-39 ετών έχασαν από την αρχή της πανδημίας τη ζωή τους στη χώρα μας. Οι πέντε από αυτούς μέσα στις τελευταίες τρείς ημέρες, ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Τα παιδιά έχουν το ίδιο ιϊκό φορτίο με τους μεγάλους και μεταδίδουν το ίδιο, για αυτό και είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η Μαρία Θεοδωρίδου πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, επισημαίνει: «Και τα παιδιά μεταδίδουν…αποτελούν ρεζερβουάρ νέων μεταλλάξεων».

Σε χαμηλότερα επίπεδα από το μέσο όρο της Ευρώπης βρίσκεται η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας.

Πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα μας είναι το 60% του γενικού πληθυσμού, την ώρα που ο μέσος όρος των ευρωπαϊκών χωρών είναι 64,2%.

Αρχές του 2022, αναμένονται τα φάρμακα κατά του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο MEGA, δήλωσε: «Υπάρχουν ελπιδοφόρες θεραπείες και με χάπια από δύο τρεις συγκεκριμένες εταιρείες, είμαστε σε συνεννόηση και ως ΕΕ, αλλά και ως Ελλάδα, να πάμε σε αυτές τις προμήθειες».

Αυξημένος ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τη Δευτέρα παρά τα λιγότερα τεστ.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε, 75.687 τεστ, 3164 κρούσματα, 347 διασωληνωμένους, 43 θανάτους.

Νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας, προανήγγειλε στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, που δήλωσε πως: «οι βασικές κατηγορίες θα έχουν να κάνουν με τα ατομικά μέτρα προστασίας, τις χωρητικότητες και την συχνότητα των διαγνωστικών ελέγχων».

Κρούσματα εμφανίστηκαν στο μοναστήρι της Επάνω Χρέπας στην Αρκαδία, σε μοναχές και βοηθητικό προσωπικό και το μοναστήρι έκλεισε μέχρι νεωτέρας.

Ρεπορτάζ: Σμαράγδα Αγορογιάννη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος