Ανησυχία εργαζομένων για το μέλλον των ναυπηγείων Ελευσίνας

Εν όψει ανακοινώσεων για το σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους τόσο για την τύχη των ναυπηγείων όσο και τη δουλειά τους, καθώς περίμεναν μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου να είχε κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο. Μάλιστα, το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας (ΣΕΝΕ) είχε συνάντηση την Τρίτη (18/1) με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει υπογράψει το σχέδιο για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκος Παπανικολάου μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ανέφερε ότι στα ναυπηγεία εργάζονται 600 άτομα και επί 11 χρόνια περιμένουν να διευθετηθεί το πρόβλημα, ενώ έχουν από τον περασμένο Δεκέμβριο έχουν ψηφίσει το πρόγραμμα εξυγίανσης που είχε φτιάξει η Εrnst& Young για λογαριασμό της Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα και της ιταλικής Fincantieri.

Ο κ. Παπανικολάου επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δουλεύουν, με τα δεδουλευμένα τους να φτάνουν τα 40 εκατ. ευρώ, και να ετοιμάζουν την 7η τορπιλάκατο για το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ έχουν παραδώσει άλλες έξι χωρίς να έχουν πάρει τίποτα. Ζητούν να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος του φακέλου και να κατατεθεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου από τον υπουργό ώστε να τελειώνει ο γολγοθάς τους.

Τι προβλέπει το σχέδιο εξυγίανσης

Το σχέδιο εξυγίανσης των Ναυπηγείων της Ελευσίνας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση επενδύσεων περί των 100 εκατ. ευρώ σε βάθος 10ετίας, καθώς και την ανάληψη χρεών 230 εκατ. ευρώ, που θα προκύψουν μετά το κούρεμα των συνολικών οφειλών, ύψους 420 εκατ. ευρώ, προς τρίτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος