Ανεβάζει ρολά το λιανεμπόριο – Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις (video)

Ρολά σηκώνει από τη Δευτέρα 5/4 το λιανεμπόριο με click away και click in shop – πλην της Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, ύστερα από απόφαση των ειδικών.

H κυβέρνηση έκανε δεκτή την εισήγηση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις συγκεκριμένες περιοχές μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης. Στην εισήγηση των λοιμωξιολόγων εκτός από την αύξηση των κρουσμάτων ρόλο έπαιξε και η επιβάρυνση του συστήματος υγείας.

Oι ειδικοί απευθύνουν έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας εξαιτίας του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα και την πίεση στο σύστημα υγείας. Για τις αγορές οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα στο 13032, και θα υπάρχει περιορισμός 3 ωρών για να πραγματοποιηθούν τα επιβεβαιωμένα ραντεβού είτε για αγορά εντός του καταστήματος είτε για παραλαβή. Από το άνοιγμα των καταστημάτων εξαιρούνται για μία εβδομάδα οι νομοί Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασης.

Μέσα σε ένα μήνα στην Κοζάνη οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 221,43%, στην Αχαΐα κατά 164,29% και στη Θεσσαλονίκη κατά 270,97%.

Η απόφαση αυτή πάντως, προκάλεσε την αντίδραση των εμπορικών συλλόγων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, που απηύθυναν έκκληση να ανοίξει η αγορά και στις πόλεις τους.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 3/4 ανακοινώθηκαν 3.232 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 1.525 στην Αττική, 383 στη Θεσσαλονίκη, 108 στην Αχαΐα και 107 στη Κοζάνη. Επίσης είχαμε 70 θανάτους και 755 διασωληνωμένους.

Οι μετακινήσεις του Σαββατοκύριακου

Με τον κωδικό 6 στο 13033 γίνονται τα Σαββατοκύριακα οι ελεύθερες τις μετακινήσεις εντός της περιφέρειας όπου κατοικούμε. Το Σάββατο 3/4 με ελεύθερες τις διαδημοτικές μετακινήσεις οι Αθηναίοι πήραν τα αυτοκίνητα τους και ξεχύθηκαν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, πλατείες, παραλίες, στο κέντρο της Αθήνας ή μια βόλτα και την Ακρόπολη. Απογοητεύτηκαν όσοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν δια θαλάσσης καθώς μπορεί όποιος θέλει να κινηθεί με αυτοκίνητο εντός Περιφέρειας Αττικής, αλλά δεν μπορεί να ταξιδέψει με πλοίο, όπως στα νησιά Αργοσαρωνικού, είτε να περάσει σε άλλο νομό.

Πηγές: EΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Σχετικές ειδήσεις

Ανοίγει τη Δευτέρα το λιανεμπόριο – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν τα mall

Απελευθέρωση των μετακινήσεων και καλός καιρός έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος