ertnews.gr

Ανεμοστρόβιλος ενδέχεται να «χτύπησε» το Νέο Ηράκλειο

13/10 23:06
Ανεμοστρόβιλος ενδέχεται να «χτύπησε» το Νέο Ηράκλειο

Eurokinissi

Δεν αποκλείεται η πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλου σήμερα στο Νέο Ηράκλειο ή μια πολύ τοπική επίδραση έντονων καθοδικών ρευμάτων καταιγίδας, αναφέρει το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου. Μια πιο ενδελεχής ανάλυση των ζημιών τις επόμενες ημέρες θα βοηθήσει περισσότερο στην κατανόηση του φαινομένου, επισημαίνει.

Τονίζει ότι στις 6:20 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής εκδηλώθηκαν θυελλώδεις άνεμοι μικρής διάρκειας, των οποίων όμως η ένταση δεν καταγράφηκε λόγω της έλλειψης μετεωρολογικού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή. “Η περιορισμένη έκταση των ζημιών και οι καταστροφές σε υποδομές βαρέως τύπου (π.χ. στύλοι οπλισμένοι με σκυρόδεμα, καμινάδες οροφών, αποκόλληση κεραμιδιών) δεν αποκλείουν την πιθανότητα εκδήλωσης ανεμοστρόβιλου ή την πολύ τοπική επίδραση έντονων καθοδικών ρευμάτων καταιγίδας στο Νέο Ηράκλειο”.

Αν και σπάνιο καιρικό φαινόμενο, ανεμοστρόβιλοι έχουν καταγραφεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Αττική, ακόμη και μέσα στον αστικό ιστό του λεκανοπεδίου επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο. Σημειώνεται ότι από το 2000 έχουν καταγραφεί περίπου 24 ανεμοστρόβιλοι και υδροσίφωνες, με τους δεύτερους να αποτελούν την πλειοψηφία των περιπτώσεων. Τον Οκτώβριο του 2015 ένας ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στο Ψυχικό και έπληξε επίσης το Μαρούσι και το Χαλάνδρι προκαλώντας υλικές ζημιές.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Σάρωσε το Ν. Ηράκλειο το κύμα κακοκαιρίας – Τρεις τραυματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version