Ανειλικρινής η δήλωση συγγνώμης για την επίθεση με βιτριόλι λέει ο δικηγόρος της Ιωάννας (video)

Κατηγορηματικός  ήταν ως προς τις προθέσεις της κατηγορουμένης  ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, που μίλησε στην ΕΡΤ για την υπόθεση της επίθεση με βιτριόλι.  Αξιολογώντας την απολογία της 36χρονης, ο κ. Αλεξανδρής  τη χαρακτήρισε «τυπική» καθώς όπως επισημαίνει δεν υπήρξε  τίποτε άλλο από μια απλή δήλωση συγγνώμης, προφανώς ανειλικρινής και σχεδιασμένη χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις ακόμη και στα απλούστερα ερωτήματα.

“Η όλη ενέργεια δεν μπορεί να εκληφθεί σοβαρά ως προσπάθεια ομολογίας ή έκφρασης συγγνώμης. Είναι προφανές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο ενός καλά οργανωμένου σχεδίου για να μπορέσει να διεκδικήσει  αργότερα τα όποια ελαφρυντικά ενδεχομένως θεωρεί ότι έχει και είναι επίσης προφανές”, ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής και πρόσθεσε ότι “η όλη της συμπεριφορά αποσκοπεί στο να επηρεάσει την κοινή γνώμη ότι δεν εζήτησε  έστω μια συγγνώμη”.

“Δεν είναι «έντιμη» στάση στην ανάκριση, η μόνη απάντηση που δίνει να είναι θα «μιλήσω στο δικαστήριο» και από την άλλη υποβολιμαία να λέει, «δικαιούμαι μια δεύτερη ευκαιρία και μια δίκαιη δίκη». Δεν είναι συνεπής έστω και στις στοιχειώδης υποχρεώσεις της   η κατηγορουμένη”, σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής.

Στο ερώτημα πώς εξέλαβε η Ιωάννα την κίνηση της 36χρονης, μετέφερε την οργή και την απογοήτευσή της καθώς, όπως είπε, “η πολύπαθη πελάτισσα του περίμενε να ακούσει μια εξήγηση για όλα αυτά. Φυσικά δεν εξέλαβε και η ίδια την δήλωση αυτή ως απολογία καθώς περίμενε μια ειλικρινή συγγνώμη και δη ύστερα από ένα χρόνο”, σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής.

Εκτίμησε  επίσης ότι, η δίκη θα προσδιοριστεί προς το τέλος Ιουνίου ή σε άλλη περίπτωση στα μέσα του Σεπτεμβρίου, ώστε να μην  υπάρχει και θέμα αποφυλακίσεως της δράστιδας. Στη δίκη, υπογράμμισε, ότι “θα ακουστούν πράγματα  που θα μετατρέψουν σε οργή το σημερινό σοκ της κοινής γνώμης” και θεωρεί δεδομένο ότι “υπήρχε συνεργός ανεξάρτητα αν αυτός θα προσαχθεί κατηγορούμενος”. Ο ίδιος φρονεί ότι “τελικά η δίκη θα διεξαχθεί στο ακροατήριο με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας όπως και εξ αρχής παραπέμφθηκε η κατηγορουμένη”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος