Ανδρέας Κατσανιώτης: Με εμπορικές πτήσεις μπορούν να αναχωρούν Έλληνες από την Ουκρανία (video)

«Ακούσαμε τον Ουκρανό πρόεδρο να προαναγγέλει ρωσική εισβολή στις 16 Φεβρουαρίου, αλλά ο εκπρόσωπός του είπε ότι ήταν ειρωνικό σχόλιο και ότι δεν κυριολεκτούσε, υπενθύμισε ο αναλυτής της ΕΡΤ Νίκος Μελέτης, πριν δώσει σκυτάλη στον  υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη,  ο οποίος τόνισε ότι με εμπορικές πτήσεις μπορούν να αναχωρούν όσοι το επιθυμούν μεταξύ των 90.000- 100.000 ομογενών.

Καθ’ οδόν, αν δεν έχει φτάσει, είναι και ο νέος γενικός μας πρόξενος στη Μαριούπολη, είπε ο κ. Κατσανιώτης, παροτρύνοντας τους ομογενείς να επικοινωνούν και με την πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο. (Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453)

«Ποιο συμφέρον έχει ο Βλαντιμίρ Πούτιν να προελάσει με 100.000 στρατιώτες  και να καταλάβει το μισό Κίεβο σε μια αχανή χώρα; Χωρίς να μπορεί να συνεχίσει την κατοχή θα έχει νέο Αφγανιστάν, ενώ η Δύση δεν πρόκειται να το δεχτεί κι αυτό θα διαταράξει και τις σχέσεις της Ρωσίας με την Κίνα», είπε ο  Νίκος Μελέτης εξηγώντας ότι «μπορεί να βρεθεί εύσχημος τρόπος απεγκλωβισμού με μια συμφωνία για την πυρηνική ασφάλεια της Ευρώπης που μένει ανοικτή από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».

Ο Νίκος Μελέτης επισημαίνει ότι σε ένα βαθμό «οι ανησυχίες ασφαλείας της Ρωσίας έχουν βάση», καθώς το ΝΑΤΟ αφήνει ανοικτή την πόρτα ένταξης τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Γεωργία.

«Βεβαίως δεν υπάρχει η ‘Ανγκελα Μέρκελ που είχε πολύ στενές σχέσεις κατανόησης με τον Βλαντιμίρ Πούτιν», συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος