Αναζωπυρώσεις στη Ρόδο: Προληπτική εκκένωση οικισμών και κατασκήνωσης – Σε ύφεση το μέτωπο στη Λακωνία

Eνεργά παραμένουν τα μέτωπα τόσο στη Ρόδο όσο και στη Λακωνία, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να τα περιορίσουν, αφού βράδιασε και σταμάτησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Στη Ρόδο, στάλθηκε μύνημα 112 με εντολή εκκένωσης του χωριού Λάερμα για προληπτικούς λόγους. Επίσης, προληπτικά εκκενώνονται και οι παιδικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Ρόδου στη Λάρδο.

Επίσης, συγκαλείται εκτάκτως το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.

Οι ισχυροί άνεμοι (6-7 μποφόρ) που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά κατευθύνεται νότια του νησιού, χωρίς ωστόσο να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Το βράδυ της Παρασκευής αναμένονται 25 πυροσβέστες από τη Θεσσαλονίκη, ώστε να ενισχύσουν το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Επιπλέον, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο που ενώνει την περιοχή των Απολλώνων και των Λαέρμων για προληπτικούς λόγους.

Λακωνία

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση στο Δαφνί της Λακωνίας. Λίγο πριν από τις 16:00, υπήρχε αναζωπύρωση η οποία πέρασε από περιοχές που δεν είχε κάψει έως σήμερα και απείλησε μία εξοχική κατοικία. Άμεσα, οι κάτοικοι μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να σώσουν το σπίτι.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται σε περισσότερα από 5 χιλιόμετρα, υπάρχουν εστίες, με αποτέλεσμα να παραμένει έντονος ο φόβος των αναζωπυρώσεων.

Πυροσβεστική: 52 νέες πυρκαγιές – Θα δυσκολέψει η κατάσταση τις επόμενες μέρες

«52 είναι οι νέες πυρκαγιές στη χώρα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Βασίλης Βαθρακογιάννης, στην ενημέρωση για τα μέτωπα των πυρκαγιών.

Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν μαζί με τους ευρωπαίους πυροσβέστες, που έχουν διατεθεί μέσω του προγράμματος προεγκατάστασης του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης, επιπρόσθετες δυνάμεις από Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία, ενώ έχουν διατεθεί στην αεροπυρόσβεση 2 αεροσκάφη από Ιταλία, 2 από Γαλλία, 1 από Κροατία και 2 ακόμα από Κύπρο.

Επίσης συνδρομή σε διμερές επίπεδο παρέχουν το Ισραήλ με 2 αεροσκάφη και η Ιορδανία με 4 ελικόπτερα.

Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, είπε ο κ. Βαθρακογιάννης λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Ρεπορτάζ: Αριστείδης Μιαούλης, Κώστας Γαζούλης | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος