Αναμορφώνεται το σύστημα SMS, χωρίς περιορισμό οι μετακινήσεις στην εστίαση από 3 Μαΐου – Ετοιμάζεται ΚΥΑ για τη λειτουργία της

Από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις θα λειτουργήσει η εστίαση,  δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν χρειάζεται η αποστολή sms για την εστίαση» και εξήγησε, αναφορικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας στις 23:00 ότι «23:00 είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Μετά τις 23:00 μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να κυκλοφορούν».Ο κ. Παπαθανάσης κάλεσε  τους πολίτες να υπολογίζουν το χρόνο τους ώστε, στις 23:00 να βρίσκονται στα σπίτια τους.

Ερωτηθείς αν τη Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται και τα μπαρ, καθώς έχει προκύψει σύγχυση, είπε πως το θέμα των ΚΑΔ που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα, καθώς και η χρήση του sms μετακίνησης, αποτελούν τα σημερινά υπό εξέταση θέματα της Επιτροπής.

«Όλο το σύστημα των sms είναι υπό αναμόρφωση, να περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις», σημείωσε σχετικά και είπε πως «στο τέλος της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις» ξεκαθαρίζοντας ότι, «τη Δευτέρα θα είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν».

Το ίδιο ανέφερε και για το ενδεχόμενο να λειτουργήσει και το λιανεμπόριο χωρίς την αποστολή sms, ότι δηλαδή «το θέμα είναι υπό αναμόρφωση», ζητώντας υπομονή μέχρι τις ανακοινώσεις.

Για τα γυμναστήρια  επεσήμανε ότι, πρέπει «να περιμένουμε να ανοίξει η εστίαση, να δούμε το θέμα της διασποράς. Οτιδήποτε έχει να κάνει με τη διασπορά, θα το περιμένουμε από τους επιστήμονες, που αυτήν τη στιγμή έχουν το νου της στο άνοιγμα της Δευτέρας».

Για  το άνοιγμα του Τουρισμού  αν θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των μετακινήσεων, έκανε παρέπεμψε στην επόμενη εβδομάδα που είναι «ένα βήμα».

 Θα ανοίξουν τα καφέ – μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους – Θέμα χρόνου οι σχετικές διευκρινίσεις

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, ανέφερε σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία της εστίασης ότι θα ανοίξουν τα καφέ – μπαρ που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους και σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου οι σχετικές διευκρινίσεις.

«Σήμερα ή αύριο θα εκδοθεί η ΚΥΑ που θα περιγράφει πώς θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης. Θα λειτουργήσουν αρχικά μόνο οι επιχειρήσεις με εξωτερικούς χώρους, μόνο με καθήμενους πελάτες, και με ανάλογα του χώρου τραπεζοκαθίσματα. Θα πάμε έτσι για ένα διάστημα, να δούμε πώς συμπεριφέρονται και οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο επιδημιολογικά. Ό,τι είναι σε καφέ, θα ανοίξει, και θα λειτουργήσει στους εξωτερικούς του χώρους. Εμείς θέλουμε τα υγειονομικού τύπου καταστήματα που χαρακτηρίζονται ως εστίασης, να λειτουργήσουν. Υπάρχουν κενά με τους κωδικούς δραστηριότητας, και σήμερα θα καταλήξουμε στο πλαίσιο», εξήγησε ο κ. Σταμπουλίδης.

«Με όσους δεν έχουν εξωτερικούς χώρους και δεν μπορούν να ανοίξουν, θα συνεχιστεί για όλο το Μάιο το πακέτο στήριξης για την εστίαση, και ως προς τα ενοίκια, και ως προς τη δυνατότητα να θέτουν το προσωπικό σε αναστολή. Για αυτούς που δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν, παρόλο που επαναλειτουργεί ο κωδικός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα στήριξης», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Βλέπουμε μεγάλη πειθαρχία ως προς την τήρηση των μέτρων. Θέλουμε οι πολίτες να αντιληφθούν ότι είναι πολύ σημαντικός αυτός ο μήνας, δεν είναι ώρα να πάμε έξω να ξεσαλώσουμε», τόνισε κλείνοντας ο κ. Σταμπουλίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος