Αναμένονται 6 εντάλματα σύλληψης για το βιασμό του 15χρονου (video)

Array

Στην υπόθεση του βιασμού του 15χρονου, ο ανακριτής έκρινε προφυλακιστέους τους τρεις από τους τέσσερις ανήλικους μετά την απολογία τους. Ο τέταρτος έφηβος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του, έτσι στον ανήλικο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της παρακολούθησης από κοινωνικό λειτουργό και της παρουσίασης του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν στον ανακριτή την προσεχή Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μαθητές φέρονται να παραδέχτηκαν σεξουαλικές πράξεις αλλά χωρίς χρήση βίας.

Τα έφηβα αγόρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο λειτουργούσαν ως εγκληματική ομάδα. Κακοποιούσαν, κατέγραφαν σε βίντεο και διακινούσαν σε άλλους μαθητές το υλικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην απολογία τους αποδέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις που τους αποδίδονται, αρνήθηκαν ωστόσο ότι διέπραξαν βιασμό.

«Δε τον βίασα. Όλοι συμμετείχαμε στις πράξεις. Πειραματιζόμασταν. Αμέσως πριν και αμέσως μετά τη σκηνή που έχει καταγραφεί στο βίντεο, ο 15χρονος είχε κάνει το ίδιο σε εμένα», δήλωσε ένας από τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην παιδοψυχολόγο του ανηλίκων ο 15χρονος, τα βίντεο στα οποία φέρεται να έχουν καταγραφεί ο βιασμός και οι ξυλοδαρμοί σε βάρος του, στο σπίτι της γιαγιάς ενός από τους κατηγορούμενους εφήβους, είναι τέσσερα: «Από ότι ξέρω υπάρχουν άλλα 3 βίντεο, δεν τα έχω δει. Από τα 8 άτομα , μπορεί οι 5 να ήταν τη μία ημέρα, οι 4 την άλλη. Δεν ήταν όλοι μαζί».

«Αρνούμαι την πράξη του βιασμού. Δεν τον έχω αγγίξει. Δύο φίλοι μου με έπεισαν να τραβήξω βίντεο και μετά τους το έδωσα. Δε γνωρίζω τι το έκαναν από εκεί και πέρα. Τη δεύτερη φορά που κατέγραψα την πράξη, το έσβησα κατευθείαν», αναφέρει ένας ακόμα εκ των κατηγορουμένων.

Όπως προκύπτει από μηνύματα, ήθελαν να εξαφανίσουν τα βίντεο.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ αναφέρει πως: «το τραύμα που δημιουργείται σε ένα παιδί το οποίο κακοποιείται με αυτόν τον τρόπο είναι τεράστιο. Η ελληνική αστυνομία αυτό που μπορεί να κάνει είναι να εξιχνιάσει αυτά τα εγκλήματα και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη, όπως έκανε και σε αυτή την περίπτωση».

«Με παίρνανε σηκωτό. Τους έλεγα δεν θέλω. Όταν φώναζα μου βάζανε ένα μαξιλάρι στη μούρη… Με βαρούσαν γενικά στο σώμα μου. Στα χέρια, σφαλιάρες», δήλωσε ο 15χρονος.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης έγινε από ένα φίλο του 15χρονου που μίλησε στους γονείς του παιδιού. Την Τρίτη αναμένεται η απολογία ακόμα δύο κατηγορουμένων που έλαβαν νέα προθεσμία και κρατούνται.

Νέα εντάλματα για περισσότερα άτομα από όσα αρχικά είχαν καταγγελθεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένονται 6 εντάλματα. Τα δύο αφορούν σε δύο 15χρονους που δεν είχαν εντοπιστεί από τους Αστυνομικούς κατά την διάρκεια των ερευνών. Ο ένας εμφανίστηκε στις Αρχές, όμως δεν συνελήφθη καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο.

Ο δεύτερος δεν έχει εντοπιστεί και εκτιμάται ότι ίσως έχει φύγει από τη χώρα. Πηγαίνει σε διαφορετικό σχολείο με το παιδί που κατήγγειλε το βιασμό του, ήταν όμως στην ίδια τάξη στο φροντιστήριο. Ο καταγγέλλων φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι ήταν ο συγκεκριμένος έφηβος που είχε την ιδέα για όσα επακολούθησαν.

Τον υπέδειξε επίσης ως το άτομο που έστειλε τα βίντεο που τραβούσαν κατά την διάρκεια των καταγγελλόμενων πράξεων τους σε κινητά άλλων μαθητών.

Τα άλλα τέσσερα εντάλματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορούν σε κορίτσια, τρεις 15χρονες και μία 14χρονη, τα οποία φέρονται να ήταν μπροστά, χωρίς όμως ο 15χρονος να τους έδωσε κάποιον συγκεκριμένο ρόλο.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Βιασμός 15χρονου: Προφυλακιστέοι οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους – “Πειραματιζόμασταν ερωτικά”, υποστηρίζουν

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος