Ανακούφιση από την πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία – Έλενα Αρβανίτη: «Αυτή τη φορά ο νόμος δεν έμεινε στα χαρτιά»

Πολλά μηνύματα έλαβε η ΕΡΤ από πολίτες που ένιωσαν μεγάλη ανακούφιση από την πρώτη προφυλάκιση για ζωοκτονία στην Ελλάδα, ελπίζοντας ότι αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για το μέλλον.

«Αυτή τη φορά ο νόμος δεν έμεινε στα χαρτιά», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Έλενα Αρβανίτη, που ανέλαβε την υπόθεση και πέτυχε την προφυλάκιση του 23χρονου κατ’ ομολογία δολοφόνου ζώου.


«Είμαι ευγνώμων για την γενναία αυτή απόφαση ευσυνείδητων και ενάρετων δικαστών. Πρόκειται για ένα αδίκημα πραγματικά ειδεχθές», δήλωσε η κ. Αρβανίτη.

Όπως εξήγησε η ίδια, δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προφυλακιστέος ο συγκεκριμένος δράστης, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή. Ο πρώτος λόγος ήταν ότι είχε δηλώσει άγνωστη διαμονή και ο δεύτερος ήταν τα στοιχεία της προσωπικότητάς του. «Πρόκειται για έναν άνθρωπο χωρίς καμία διαταραχή και με πλήρη συνείδηση των πραττομένων. Κρίθηκε λοιπόν επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, καθώς γνωρίζετε ότι ένας άνθρωπος που φέρεται κατά αυτόν τον φρικτό τρόπο σε ένα ζώο, εν δυνάμει μπορεί να γίνει δολοφόνος ανθρώπων», τόνισε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον μεγάλο αγώνα που συντελείται από την πλευρά της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας για αυτά τα θέματα.

Έκανε λόγο και για ένα οξύμωρο φαινόμενο που καταγράφεται: Από τη μία ο νόμος αυστηροποιείται ιδιαιτέρως και από την άλλη έχουμε όλο και περισσότερα τέτοιου είδους περιστατικά. «Γι’ αυτό και ευγνωμονώ τους δικαστές, γιατί αυτή τη φορά ο νόμος δεν έμεινε μόνο στα χαρτιά και εφαρμόστηκε στην πράξη», δήλωσε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος