Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Egypt Air στο Ελ. Βενιζέλος: Επιβάτες επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» όταν αεροσκάφος της Egypt Air προσγειώθηκε εκτάκτως.

Η ανωτέρω πτήση αναχώρησε από το Αεροδρόμιο του Καΐρου με τελικό προορισμό το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στη Λιβύη, λόγω όμως δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο αεροδρόμιο της Βεγγάζης και μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στην Αθήνα.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 111 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Κατά την άφιξη του το αεροσκάφος στάθμευσε στο σημείο Α47 της πίστας του αερολιμένα. Μετά από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα και λόγω της επίμονης άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους, έως ότου αναχωρήσει εκ νέου για τον αερολιμένα της Βεγγάζης, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος, με την συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα όπου και παρέμειναν μέχρι την 20:00 ώρα οπότε και ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης τους στο αεροσκάφος. Κατά την παραμονή τους στην ανωτέρω αίθουσα, τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στην χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στο σημείο, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ένας εκ των αφιχθέντων επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αερολιμένα, μετά το πέρας της οποίας επιβιβάστηκε και αυτός στο αεροσκάφος. Τέλος την 21:05 ώρα της 06/01/2024 και μετά την αλλαγή του πληρώματος στο αεροσκάφος, η υπ ́αριθ. MS 829 πτήση αναχώρησε, με προορισμό τον αερολιμένα της Βεγγάζης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος