Εξαδάκτυλος: Αναγκαίος ο εμβολιασμός – Τηρούμε τα μέτρα προστασίας, μην γίνουμε όπως η Χιλή (video)

Στη σημασία του εμβολιασμού, αλλά και την συνέχισης της τήρησης των μέτρων προστασίας, αναφέρθηκαν μιλώντας στην ΕΡΤ ο Aθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης ομότιμος καθηγητής γενετικής του ανθρώπου στο ΑΠΘ.

Στις δηλώσεις του ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις όπως αυτές που προδιαγράφονται θα πρέπει να προσέξουμε γιατί η κυκλοφορία του ιού δεν αντιλαμβάνεται ούτε τη δικιά μας διάθεση, ούτε καμία εποχή, για να έχουμε βήματα μπροστά και όχι στάσεις ή οπισθοχωρήσεις θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί

Επίσης ο κ. Εξαδάκτυλος να θυμόμαστε τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως και όλοι όσοι είναι διασωληνωμένοι δεν βλέπουν τις ίδιες θετικές προοπτικές που ανοίγονται, “για να τηρούμε τα μέτρα στον υπέρτατο βαθμό και για να εμβολιαστούμε χωρίς δεύτερες σκέψεις στην πρώτη ευκαιρία”.

Θα επιταχυνθεί ο εμβολιασμός με το άνοιγμα των ιδιωτικών δομών υγείας καθώς ένα 45% των συμπολιτών μας εξυπηρετείται εδώ και χρόνια από τον ιδιωτικό τομέα”.

Συμπλήρωσε πως “αν δεν τα κάνουμε αυτά και γίνουμε όπως η Κίνα ή η Χιλή που αν και έχουν πολλούς εμβολιασμένους η πανδημία μαίνεται γιατί εγκατέλειψαν πρόωρα τα μέτρα, καθώς και των κίνδυνο των μεταλλάξεων.

Θα πρέπει να μην υπάρχουν επιφυλάξεις και να μην γίνονται δεύτερες σκέψεις για το εμβόλιο της Astrazeneca”.

Τέλος, ζήτησε οι επίστρατοι ιατροί να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Από την πλευρά του ο Κ. Τριανταφυλλίδης ομότιμος καθηγητής γενετικής του ανθρώπου στο ΑΠΘ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: “Στο Ισραήλ εμφανίστηκε μία παραλλαγή του ινδικού στελέχους, το βρετανικό στέλεχος είναι 50% πιο μεταδοτικό, το ινδικό έχει 25% περισσότερη μεταδοτικότητα, αλλά εμφάνισε και μία παραλλαγή όπου αποφεύγει τα ανοσοποιητικά στοιχεία.

Γι αυτό βλέπουμε 250.000 κρούσματα σε ημερήσια βάση στην Ινδία και αύξηση των θανάτων.

Πρέπει να φτάσουμε σε ένα ποσοστό εμβολιασμού της τάξης του 50% – 60%, στην Ελλάδα βρισκόμαστε γύρω στο 30%.

Θα πρέπει πάση θυσία, ειδικά τα μεγάλα άτομα, να πάνε να εμβολιαστούν γιατί μου έκανε εντύπωση ότι εξακολουθούν να πεθαίνουν άτομα μεγάλης ηλικίας γιατί αν και είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν δεν το έπραξαν.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος