Αναχώρησαν τα C-130 και πολιτικά αεροσκάφη για τη μεταφορά βοήθειας στην Ουκρανία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πτήσεις των δυο αεροσκαφών C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρουν αμυντικό υλικό και και ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία. Τα δυο αεροσκάφη απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Την ίδια ώρα απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αεροσκάφος της Aegean μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Αναχώρησαν τα C-130 και πολιτικά αεροσκάφη για τη μεταφορά βοήθειας στην Ουκρανία

Τη συγκεκριμένη αποστολή συνοδεύει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ έγινε γνωστό ότι για την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας διατέθηκε και δεύτερο αεροσκάφος το οποίο αναμένεται να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Υπενθυμίζεται ότι σε σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, αποφασίστηκε η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην ΕΕ και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό να αποστέλλει αμυντικό υλικό, καθώς και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος