Ανά 2 λεπτά χτυπούσε το 2021 η γραμμή 1056 – Ο Κ. Γιαννόπουλος μιλά για τη σημαντική δράση βοήθειας (video)

Για το τραγικό περιστατικό όπου μητέρα κατήγγειλε τον εαυτό της γιατί κακοποίησε σωματικά το μόλις δύο μηνών βρέφος της μίλησε στην ΕΡΤ ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος της οργάνωσης “Χαμόγελο του Παιδιού“.

“Δυστυχώς τα στατιστικά που διαχειριστήκαμε το 2021 είναι πάρα πολλά. Δεν είναι μόνο ο αριθμός αλλά είναι και η ένταση. Μιλάμε πλέον για παιδιά που καλούν τα ίδια”, δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή “Από τις Έξι” το 45% των κλήσεων στη γραμμή 1056 είναι από κακοποιημένα παιδιά ηλικίας από 12 έως 18, τα οποία ζητούν βοήθεια για διάφορα θέματα.

Περιγράφοντας την καταγγελία της μητέρας ο κ. Γιαννόπουλος είπε πώς στην τηλεφωνική της κλήση δεν έκρυψε την υπαιτιότητά της: “Χτύπησα το παιδί μου άσχημα. Κάντε κάτι γρήγορα γιατί κινδυνεύει”. Λόγια σκληρά για μία μάνα. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” είναι η πρώτη φορά στα 26 χρόνια λειτουργίας του φορέα που δέχτηκαν κλήση για βοήθεια από τον ίδιο τον δράστη.

Kαι όπως κατήγγειλε, το περιστατικό δεν ήταν τυχαίο καθώς η γυναίκα αυτή είχε ζητήσει στο παρελθόν βοήθεια και δεν της είχε δοθεί: “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των ανθρώπων που έχουν κάποια θέματα ψυχικής υγείας”.

O ίδιος αναφέρθηκε στο σύνδρομο Shaken Baby, όταν η μητέρα ταρακουνά το παιδί με τραγικές πολλές φορές συνέπειες, πιθανότατα λόγω επιλόχειας κατάθλιψης. “Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τη φροντίδα όχι μόνο της οικογένειας αλλά και των ειδικών που είτε εκλείπουν είτε δεν θέλουν να βοηθήσουν σε καταστάσεις τέτοιες”.

Aποκάλυψε επίσης ότι το 2021 στη γραμμή βοήθειας 1056  είχαν τουλάχιστον μία δήλωση αυτοκτονικού ιδεασμού από παιδιά. “Αν δεν είναι αυτό θέμα που πρέπει να ταρακουνηθούμε ως κοινωνία, ποιο είναι αναρωτήθηκε”.

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος