Πρύτανης ΕΜΠ: Αποδέκτης σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στη ΦΕΖ η διοίκηση του Πολυτεχνείου

Array

Ο Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης ΕΜΠ εξέδωσε νέα ανακοίνωση σήμερα Κυριακή σχετικά με τις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου αναφέροντας ότι «οι εστίες είναι ιδιοκτησία του ΕΜΠ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ασκεί τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Εστιών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Τo Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και το ΕΜΠ συνεργάζονται, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, για τη λειτουργία των δύο φοιτητικών εστιών στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Οι εστίες είναι ιδιοκτησία του ΕΜΠ και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ασκεί τις αρμοδιότητες που σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των Εστιών.
Μεταξύ αυτών είναι η φύλαξη των εστιών, η σίτιση των φοιτητών που διαμένουν στις εστίες, η καθαριότητα, η συντήρηση των υποδομών (ψύξη, θέρμανση, υδραυλικά κ.τ.τ.) και οι αντίστοιχες εργολαβίες.

Το ΕΜΠ επιλέγει τους φοιτητές που κάθε χρόνο αιτούνται θέσης στις Εστίες, με βάση τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν.

Σημειωτέον στη μία εκ των δύο Εστιών, την παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου (ΦΕΖ), όπου έγινε η πρόσφατη αστυνομική επέμβαση, το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που διαμένουν δεν προέρχεται από το ΕΜΠ αλλά από άλλα πανεπιστήμια της Αττικής.

Η διοίκηση του ΕΜΠ είναι αποδέκτης, απ’ ευθείας ή και μέσω του γραφείου των Εστιών, αιτημάτων και παραπόνων των εστιακών φοιτητών για οποιαδήποτε δυσλειτουργία που αφορά σίτιση και λειτουργία εγκαταστάσεων και σε συνεννόηση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα τα όποια προβλήματα.

Εκτός των δυσλειτουργιών, η παρούσα διοίκηση του ΕΜΠ ήταν αποδέκτης πολλών και σοβαρών καταγγελιών για το καθεστώς ανομίας στη ΦΕΖ, που την τελευταία περίοδο είχε εκτραχυνθεί. Η ενημέρωση από τη διοίκηση του ΕΜΠ των αρμοδίων αρχών για το συγκεκριμένο θέμα ήταν διαρκής και σχολαστική. Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης ΕΜΠ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος