«Αν δεν υπήρχαν οι ζαρντινιέρες, οι ρόδες θα περνούσαν από πάνω μου, ο οδηγός πήγε να φύγει»: Τραυματίας από την εισβολή ΙΧ σε ουζερί μιλά στο ΕΡΤnews

Συγκλονίζει η μαρτυρία της κυρίας Νίκης, η οποία τραυματίστηκε όταν μεθυσμένος οδηγός με το αυτοκίνητο του εισέβαλε σε ουζερί, παρασύροντας τραπέζια και προκαλώντας πανικό στους θαμώνες. Η γυναίκα που μίλησε στην κάμερα του ΕΡΤnews και στη ρεπόρτερ Λία Χριστάρα περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε, τονίζοντας πως όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς κανείς να προλάβει να αντιδράσει.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε πως συνολικά τρία άτομα τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

«Το αυτοκίνητο ήρθε κατά πάνω μου, σταμάτησε σχεδόν στα πόδια μου»

Όπως περιέγραψε η κυρία Νίκη, βρισκόταν στο ουζερί μαζί με την παρέα της, όπως συνήθιζε να κάνει κάθε Σάββατο. Όλοι κάθονταν και διασκέδαζαν, όταν ξαφνικά είδαν ένα αυτοκίνητο να κινείται προς το μέρος τους.

«Καθίσαμε, φάγαμε, διασκεδάζαμε και ξαφνικά βλέπουμε το αυτοκίνητο να έρχεται κατά πάνω μου. Δηλαδή, το είδα όλο το σκηνικό. Δεν μπόρεσε κανένας να αντιδράσει, δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η ίδια βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος, ενώ τραυματίστηκε στο κεφάλι και στα πλευρά. Αμέσως μετά το περιστατικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ ένας ακόμη τραυματίας διακομίστηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

«Επικρατούσε πανζουρλισμός»

Η εικόνα που αντίκρισε μετά την πρόσκρουση ήταν χαοτική. Τραπέζια είχαν αναποδογυρίσει, ζαρντινιέρες είχαν σπάσει και οι θαμώνες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

«Επικρατούσε ένα χάος, βασικά πανζουρλισμός. Όλα τα τραπέζια φύγανε, οι ζαρντινιέρες σπάσανε, το τραπέζι που καθόμουν εγώ διαλύθηκε», περιέγραψε.

Όπως τόνισε, το αυτοκίνητο σταμάτησε σχεδόν στα πόδια της, με τις ζαρντινιέρες να λειτουργούν, όπως εκτιμά, ως εμπόδιο που ενδεχομένως την έσωσε από ακόμη σοβαρότερο τραυματισμό.

«Αν δεν υπήρχαν οι ζαρντινιέρες, οι ρόδες του αυτοκινήτου θα περνούσαν από πάνω μου», ανέφερε, περιγράφοντας πόσο κοντά βρέθηκε σε μια τραγωδία.

«Πήγε να φύγει σαν να μη συμβαίνει τίποτα»

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περιγραφή της για τη συμπεριφορά του οδηγού αμέσως μετά την πρόσκρουση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Νίκη, ο οδηγός φέρεται να παρέμεινε στο αυτοκίνητό του, μιλώντας στο κινητό, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να απομακρυνθεί από το σημείο.

Όπως είπε, θαμώνες που βρίσκονταν στο κατάστημα σηκώθηκαν και τον σταμάτησαν, ενώ φέρεται να του πήραν τα κλειδιά του οχήματος.

Η ίδια υποστήριξε ακόμη ότι ο οδηγός έδειχνε να βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, σημειώνοντας πως δεν τους μίλησε και δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει για την κατάσταση των τραυματιών.

«Ήταν πολύ πιωμένος. Ένας αναίσθητος. Ούτε μια συγγνώμη, ούτε να ρωτήσει τι έγινε, πώς έγινε, αν είστε καλά. Τίποτα απολύτως», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τρεις τραυματίες από το περιστατικό

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, συνολικά τρία άτομα τραυματίστηκαν. Εκτός από την ίδια και τον άνδρα που τη συνόδευε, τραυματίστηκε ακόμη μία γυναίκα, η οποία χτύπησε στη μέση, καθώς και ένας άνδρας που υπέστη τραυματισμό στο σαγόνι και δυσκολευόταν να φάει.

Η αστυνομία και ασθενοφόρο έφτασαν στο σημείο, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για την παροχή ιατρικής φροντίδας.

«Θα μπορούσε να είχε συμβεί κάτι πολύ χειρότερο»

Παρά τον φόβο και τους τραυματισμούς της, η ίδια τόνισε ότι η κατάληξη θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σοβαρή. Όπως περιέγραψε, όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα, που οι θαμώνες δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν ή να απομακρυνθούν από την πορεία του οχήματος.

«Ο Θεός να φωτίσει τους ανθρώπους να μη γίνονται αυτά τα πράγματα», είπε κλείνοντας, και εξέφρασε την ευχή να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.

Δείτε το βίντεο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος