Amazon Web Services – Ελλάδα: Αναβάθμιση της συνεργασίας με λειτουργία του περιφερειακού κόμβου διαστήματος στην Αθήνα

Στην αναβάθμιση της συνεργασίας της με την Amazon Web Services προχωρά η Ελλάδα, με τη λειτουργία του περιφερειακού κόμβου διαστήματος στην Αθήνα, όπως ανακοίνωσαν σήμερα με κοινό Δελτίο Τύπου τους τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

Όπως ανακοινώθηκε, νέες προοπτικές στους τομείς της πολιτικής διαστήματος, των τηλεπικοινωνιών, των διαστημικών τεχνολογιών, της διαστημικής βιομηχανίας και της εκπαίδευσης ανοίγονται για την Ελλάδα με τη συμφωνία που υπέγραψαν η Ελληνική Κυβέρνηση και η Amazon Web Services.

Σήμερα, το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Διευθυντή της Amazon για την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική Cameron Brooks και αφορά σε οικονομικές και τεχνολογικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με επίκεντρο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Κόμβου Διαστήματος (regional space hub).

Πρόκειται για μια «ψηφιακή θερμοκοιτίδα», η οποία θα ενθαρρύνει και θα ενισχύει ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την πολιτική διαστήματος. Σκοπός είναι ο κόμβος να αποτελέσει μοχλό υλοποίησης των στόχων που έχει θέσει η χώρα αναφορικά με την ψηφιακή μετάβαση. Η λειτουργία του κόμβου περιλαμβάνει δύο επιμέρους δράσεις:

1) Τη δημιουργία προγραμμάτων κατάρτισης και εξειδίκευσης για επαγγελματίες του χώρου της αεροδιαστημικής.

2) Τη συλλογή, ανάπτυξη και διάθεση συνόλων δεδομένων σχετικά με το διάστημα.

Παρέχοντας πρόσβαση σε μια σειρά προγραμμάτων της, η Amazon θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας νεοφυών επιχειρήσεων και τεχνολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε προγράμματα ενδυνάμωσης γυναικών και νέων επαγγελματιών.

Οι εν λόγω πρωτοβουλίες μεταφράζονται σε τεχνική υποστήριξη, κατάρτιση, πόρους, καθώς επίσης και οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος